DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Kalça Ağrısı İltihaplı Romatizma Belirtisi Olabili…

16.04.2021
A+
A-

Birçok insanın en çok şikayet ettiği durumlardan biri geçmeyen kaçla ağrıları. Peki bu kalça ağrıları bize bir şeyler anlatmak istiyor olabilir mi? Sizler için araştırdık.

Kalça eklemleri, düzenli olarak yapılan yoğun hareketlere ve aşırıya kaçmayan yıpranma, aşınma gibi durumlara karşı dayanıklı olan güçlü bir yapısı vardır. Aynı zamanda uyluk kemiğinin (femur) leğen kemiği (pelvis) ile birleştiği vücudun en çok hareket eden eklemlerden biridir. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen kalçada meydana gelen bu ağrılar birçok neden bağlı olabilir.

KALÇA AĞRISI NEDEN OLUR?

Kalça ağrısı belirtilerine bakıldığında birçoğunun yapılan ters bir hareket veya egzersiz esnasında eklemin fazla zorlanması gibi zararsız nedenlere bağlı olarak geliştiği görülmekte. Bunun gibi durumlarda ağrıyı oluşturan etken genellikle kas tendonlarındaki gerginlik veya kalçadaki yumuşak dokularda meydana gelen deformasyondur. Ağrının 2 haftalık süreç boyunca iyileşmemesi ise, altta yatan daha ciddi bir problemi işaret eder. Ekleme ilişkin sorunlardan kaynaklı olarak hissedilen ağrılar bazı durumlarda kasık, dizler veya üst bacaklara da yansıyabilir. 

DÜŞME VEYA KALÇANIN YANMASI NEDENLERİ

Artrit (Romatoid artrit, osteoartrit, psoriatik artrit, juvenil idiopatik artrit, septik artrit vb.)

-Kalçada kırık ve çıkıklar

-Eklem iltihabı (bursit)

-Burkulma

-Kasık fıtığı

-Kalça labral gözyaşı durumu (kalça eklemi kıkırdağında yırtılma)

-Tendon iltihabı (tendinit)

-Siyatik

-Kemiklere yayılım göstermiş ileri metastatik kanser vakaları

-Legg-Calve-Perthes hastalığı

-Kemik iltihabı (osteomiyelit)

-Osteoporoz (kemik erimesi)

-Sinovit (eklem zarı iltihabı)

KALÇA AĞRISI TEDAVİSİ NASILDIR?

Şikayete neden olan ağrıların hafifletilmesi ve ortadan kaldırılması için genel olarak uygulanan yöntem gibi ağrı kesici ilaçlardır.

Bu ilaçların yanı sıra istirahat ve iyileşmeye yardımcı egzersizlerin uygulanması da tedavinin bir başka parçasıdır. Kemik erimesinden kaynaklanan kalça ağrılarında zayıflayan veya hasar gören kemiklerin onarımına yardımcı olmak  amacıyla kalsiyum ve D vitamini takviyelerinden destek alınabilir. Daha uzun süreli tedavi gerektiren durumlarda ise fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarından destek alınması söz konusu olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.