DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Panasonic, Kablosuz Kulaklıkları Raylardan Kurtarmaya Yarayan Bir Araç Geliştirdi

06.11.2020
A+
A-

Kablosuz kulaklığın muhteşem bir rahatlık olduğunu reddedemeyecek kimse yoktur. Fakat özellikle kulak üstü olmayan kablosuz kulaklık modellerinin sunduğu kendilerine has bir tehlike bulunuyor. Kablosuz kulaklıklardan birisini kaybettiğinizde müzik deneyiminiz de büyük anlamda son buluyor.

Kablosuz kulaklığınızı kaybetmek özellikle Apple’ın AirPods gibi pahalı bir kulaklığınız varsa aynı zamanda canınızı da acıtabiliyor. Bununla birlikte kulaklıklar kaybeden tarafından bir daha hiçbir şekilde görülemeyeceği bir yere gidiyor. Japonya’daysa kaybolan kulaklık sorunu, dünyanın en büyük şirketlerinden birisinin çözümünü gerektirdi.

Panasonic’ten kulaklık kurtarıcı araç:

panasonic

Teknoloji şirketi Panasonic, Japonya’da metro veya tren raylarına düşen kablosuz kulaklıkları toplamak için bir araç geliştirdi. Japonya’nın JR East demiryolu şirketiyle birlikte çalışan Panasonic, sahibinden kaçan tek kablosuz kulaklıkları anında yakalayan bir vakum cihazını kullanıma soktu.

Kablosuz kulaklıklar için ayrı bir cihaz üretilmesinin ana nedeniyse kulaklıkların bir hayli küçük olmasıydı. Normal şartlarda demiryolu çalışanları, raylara düşen eşyaları almak için mekanik aletler kullanıyorlardı. Fakat kulaklıklar fazlasıyla ufak olduğundan ve zaman zaman taşların arasına girdiğinden mekanik aletler işlevini yitiriyordu.

ray

Koskoca iPhone 12 Pro’yu Şehirlerarası Otobüs Ekranına Çevirdik

Panasonic’in geliştirdiği araç, ucunda parmak boyu kadar tüpler barındırıyor. Araç, bu tüpler sayesinde bir vakum görevi görüyor ve çakıl taşı veya herhangi bir şey arasında kalmış kablosuz kulaklıkları yerinden alıyor. Kablosuz kulaklıklar tüplerin içine girmeden aletin ucunda kalıyor ve yukarı çekiliyor.

JR East, yalnızca temmuz ve eylül ayı arasındaki dönemde 78 farklı istasyonda 950 kayıp kablosuz kulaklık raporladıklarını açıkladı. Şirket, bu kulaklıkların günün son trenlerinin ardından alınması gerektiğini belirtti. Bu görevse çalışanlar için bir hayli zorlu oluyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.