DOLAR 32,5766
EURO 34,7968
ALTIN 2.510,43
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘Özyeğin Üniversitesi ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’ için başvurular devam ediyor’

03.06.2020
A+
A-

Özyeğin Üniversitesi’nin ekonomik koşulları ne olursa olsun başarılı ve yetenekli öğrencilerin dünya standartlarında bir eğitim alma hakkı olduğuna inanarak hayata geçirdiği Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’nın 2020 başvuru süreci 6 Temmuz’da sona erecek. Bahşedilen bilgiye göre, her yıl Türkiye’nin dört bir yanından üniversite adaylarının tatbik yaptığı program kapsamında burs almaya hak şampiyon öğrenciler, karşılıksız olarak verilen burs aracılığıyla öğrenim ücretinden yüzde 100 muaf tutuluyor. Herhangi bir akademik başarısızlıkta kesintiye uğramadan devamlı öğrenim bursunun yanı sıra bursiyer öğrenciler üniversitenin yurtlarında bedava konaklıyor, her ay yemek ve öteki ihtiyaçları için nakit yardım alıyor.

Verilen bilgiye takriben, YKS sonucunda okumak istedikleri lisans programının puan türünde ilk 20 bin içerisinde yer almayı hedefleyen lise son derslik öğrencileri, Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’na ait internet sitesi üzerinden başvurabiliyor. Program başvurusunu tamamlayıp değerlendirmeye alınan bütün öğrenciler, ÖSYM tarafından bildiri edilecek resmi seçim takvimi sona ermeden önce üniversite tarafından ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’ değerleme sonuçları hakkında bilgilendirilecek. Başvurmak isteyen adaylar, üniversitenin web adresi aracılığıyla online form doldurabiliyor.

”Başarılı öğrenciler için erişilebilir üniversite olma hedefiyle çalışıyoruz”

Üniversitenin kuruluşundan bu yandan ülkenin her köşesinden kabiliyetli ve başarılı gençler için erişilebilir olmaya öncelik verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk, ”Girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen, araştırmaya öncelik veren üniversitemizin olanaklarından daha fazla sayıda gencin tam burslu olarak yararlanmasını amaçlıyoruz. Değerli bağışçılarımızın desteğiyle hayata geçirdiğimiz burs programımız, bütün Türkiye’den başarılı ancak bedensel olanaksızlık içindeki öğrencilerimizi hayallerine bir adım daha yaklaştırdığı gibi ülkemiz için de kayda değer bir sosyal girişim örneği olma özelliği taşıyor. 2015 yılında hayata geçirdiğimiz ve sayısı bugün 110’u bulan bursiyer sayımızın artarak daha artı gencimize ulaşması namına eğitimcilerimizin başarılı bursiyer adaylarını ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’na yönlendirmelerini bekliyoruz” dedi.

”Ben de dahil çoğu insanın hayatı değişti”

Bursiyer, Milletlerarası İlişkiler Bölümü’nden Rabia Korkut şöyle konuştu: ”Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı hayatımdaki dönüm noktalarından biri. Kendimi bir kişi olarak hissetmemi karşılayan, tek başıma neler başarabileceğimi belirten bir proje. Üniversitenin sunduğu burs imkanıyla tanıştıktan sonradan aklımdaki soru işaretleri de yanıt buldu. Ayrıca mükemmel bir eğitim alabilecektim keza de somut yönden hiç kimseye tabi kalmadan üniversitede okuyabilecektim. Ben de dahil bir fazla insanın hayatı bu proje tamamen değişti. Hedefim, akademik kariyerimi başarı ile tamamlayarak hayallerimi gerçekleştirmek”.

Program başvurusunu tamamlayıp değerlendirmeye alınan bütün öğrenciler, ÖSYM kadar bildiri edilecek resmi tercih takvimi sona ermeden önce üniversite tarafından ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’ değerlendirme sonuçları hakkında bilgilendirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.