DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Özlem Türeci’den kanser aşısı müjdesi

23.03.2021
A+
A-

Koronavirüs dünya genelinde yaklaşık 2,8 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken pandemi ile mücadelede kilit noktalardan olan aşı geliştirilmesinde ilk onaylı aşıyı geliştiren Türk bilim insanları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, uluslararası medyanın gündeminden düşmüyor.

Önceki gün Almanya’da Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel’in katıldığı törenle Federal Cumhuriyet Liyakat Nişanı verilen çift, mRNA çalışmalarıyla New York Post’a haber oldu.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in mRNA teknolojisi üzerine kanser araştırmaları yaptığının altının çizildiği haberde, önümüzdeki günlerde ikilinin kanser çalışmalarına daha da ağırlık vereceği belirtildi.

“BİRKAÇ YIL İÇİNDE KANSER AŞILARINI SUNACAĞIZ”

mRNA teknolojisinin Covid-19 aşılarında nasıl kullanıldığı üzerine derlenen haberde, bu yöntemin diğer hastalıklarla mücadelede de kullanılabileceği belirtilirken, bu yöntem sayesinde vücuda enjekte edilen RNA moleküllerinin, virüsle mücadele edecek proteinlerin üretilmesini sağlayacak bilgiyi bağışıklık sistemine ulaştırdığı bildirildi.

NTV’nin aktardığına göre bu teknolojinin kanserli hücreler ve tümörlere karşı da kullanılması için çalıştıklarını belirten Türeci, “mRNA teknolojisine dayanan farklı kanser aşılarımız var. Bu tip tedavi yöntemi ve geliştirme süreçlerinde tahmin yapmak zordur. Ancak birkaç yıl içinde kansere karşı savaşacak aşımızı da insanlara sunmaya hazır olacağız” dedi.

“BİRLİKTE ÇALIŞTIK VE BAŞARDIK”

Almanya’daki en yüksek madalya olan liyakat nişanını almaları üzerine de açıklamalarda bulunan Türeci, “Bu büyük bir onur ancak tek başımıza yapamazdık. Ortada pek çok emek söz konusu. BioNTech’teki ekibimiz, sürece dahil olan ortaklarımız, hükümetler ve düzenleyici kurumlar hep birlikte çalıştık ve başardık” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.