DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Özel Okul Derneklerinden Açıklama: Deprem Nedeniyle Göç Eden Çocuklar, Tam Burslu Okutulacak

10.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından beşinci günü geride bırakırken felaket nedeniyle göç etmek zorunda kalan çocuklar hakkında önemli bir açıklama geldi. Özel okul dernek ve platformları, bu çocukların ikinci dönem boyunca tam burslu okutulacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre açıklama, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Özel Öğretim Kurumları Derneği (ÖZKURBİR) ve Ankara Eğitim Platformu tarafından yapıldı.

Başvurular yakında açılacak bir platform üzerinden yapılacak

c3a0390006feccd49932c9bff698a393a2ff5538The New York Times

Açıklamalarda, tüm özel okulların kontenjanları ve imkânları ölçüsünde katılacakları büyük bir kampanya başlatılacağı belirtilirken göç eden çocukların yemek, kitap, eğitim dahil olmak üzere ücretsiz olarak özel okullarda okutulacağı ifade edildi.

Bu kapsamda dernekler, tüm özel okulların misafir öğrenci kontenjanlarını yakında açılacak olan ‘misafirogrenci.org’ üzerinden duyuracaklarını belirtti. İlgili öğrencilerin de bu platform üzerinden başvuru yapılmasının sağlanacağı aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.