DOLAR 32,3660
EURO 34,7794
ALTIN 2.410,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Ozan Bingöl: Motorlu Taşıtlar Vergisine 2023 Yılında Rekor Zam Geliyor

24.10.2022
A+
A-

Bildiğiniz gibi ülkemizdeki otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet ve motosiklet sahiplerinin hepsi her yıl Motorlu Taşıtlar Vergisi ödüyorlar. Tabii her geçen yıl da bu vergiye belirli bir oranda zam geliyor.

2023 yılı da tabii ki farklı olmayacak, MTV’ye zam gelmesini bekliyorduk. Ancak ortada dolaşan söylentilere göre MTV’ye gelecek olan zam oranı korkutucu düzeylerde fazla olacak. Gelin söylentinin detaylarına beraber göz atalım.

Motorlu Taşıtlar Vergisine %60 zam yapılacağı söyleniyor

996d82450e2f8ee1b34b1a083be3ec2d39fcc02evergiyedair.com – Ozan Bingöl

Normalde her yıl MTV’ye yeniden değerleme oranında zam yapılır. Bu sene için veriler ışığında yapılan hesaplamalar sonucunda elde edilen zam oranı tam %60. Yani eğer hesaplamalar doğru tutarsa %60 daha fazla MTV ödeyeceksiniz.

Ancak yasa değişiklikleri ile birlikte Cumhurbaşkanı yetki kullanarak bu zam oranını değiştirebiliyor. Tabloda da görebileceğiniz gibi her sene Cumhurbaşkanı tarafından uygulanan oran değiştirilmiş durumda.

Dolayısıyla 2023 için belirlenecek olan MTV’nin vatandaşın cebini yakmaması adına Cumhurbaşkanından bir hamle bekleniyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Vergiye Dair

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.