DOLAR 32,3960
EURO 34,7961
ALTIN 2.402,75
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Oyun konsollarına ilave ödenti geldi! Fiyatlar artacak Sony’nin yeni ürünü PlayStation 5’in konuşulduğu şu günlerde ülkemizden bekleyenlerini üzecek bir haber…

18.04.2020
A+
A-

İçerisinde bulunduğumuz karantina günlerinde popülerliği gittikçe çoğalan oyun konsolları bir süredir gündemde. Yaşanan istek sonrasında fiyatlarda yaşanan büyüme ile gündeme gelen PlayStation, Xbox gibi oyun konsolları, bu kez resmi bir fiyat artışı ile bitmiş karşımızda.

18 Nisan 2020 tarihi itibariyle yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, içerisinde oyun konsollarının da yer aldığı bir fazla üründe 3 ay süreyle geçici olarak gümrük vergileri arttırıldı.

Ödenti artışına gidilen ürünler ise; Kauçuk iplikler, tutkallar, plastik plaka/levhalar, demir ya da çelikten vidalar, plastik ve metal düğmeler, bir takım kaynak telleri, kağıt kesme makinaları, hava perdeleri, transformatörler, redresörler, sesli göze çarpan cihazları, kesintisiz güç kaynakları, hoparlörler, röleler, multimetreler, saatler, kronometreler, yakma cihazları aksam ve parçaları, hidrolik presler, video konsolları, bayram ve festival eşyası, sirk eşyası, çıtçıtlar ve bunların aksamları, golf sopaları ve açık hava oyunlarına kasten eşyalar olarak kararnamede yer alıyor.

Devlete Ait Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ilave verginin hangi ürüne ne dek yansıyacağı ise şu an için bilinmiyor. Oysa görünen o ki oyun konsollarında en iyi ihtimalle yüzde 5’lik bir artışı önümüzdeki dönemde görebileceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.