DOLAR 32,2658
EURO 34,7175
ALTIN 2.401,17
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Üç kameralı iPhone artırılmış gerçeklik odaklı olacak!

06.07.2018
A+
A-

İOS 12 ile birlikte yerleşik kamera uygulamasının ölçü almak konusunda yetenekler sunacağı WWDC 2018 etkinliği ile gösterilmişti. Gelecek yıl ise şirketin bunun gibi detayları çok daha ileri taşıyacağı söyleniyor.

İddialara göre Apple, gelecekteki iPhone modellerinde kullanmak üzere JSCK adlı bir şirketi 3 boyutlu algılama özellikli arka kamera kitleri konusunda görevlendirmiş durumda. Yani 2019 iPhone akıllı telefon modellerinde, iPhone X TrueDepth Kamera benzeri bir sistem arka kamerada da yer alacak. TrueDepth Kamera sisteminin kızılötesi aydınlatma ile yüz haritası çıkarıp biyometrik güvenlik için kullandığını hatırlatalım. Ayrıca, Animoji setlerinde de bu 3 boyutlu algılama önemli bir görev üstleniyor.

JSCK tarafından geliştirilen modülde ise kızılötesi kullanılmadığı belirtiliyor. Bunun sebebi ise modülün daha geniş bir mesafe taramasına ihtiyaç duyması. Modülün uygulanabilirliğinin kanıtlanması durumunda Apple’ın gelecek nesil iPhone modellerinde artırılmış gerçeklik yeteneğinin çok daha güçlü uygulanabileceği üçlü kameralar sunabileceği ileri sürülüyor. Ek olarak JSCK, işi kapmak için LG Innotek kameralarla da rekabet etmek zorunda. 3 boyutlu algılama modüllerinin hazırlanması ile 2019 ikinci çeyrekte yeni iPhone’lar için seri üretime geçileceği de söylentilerden.

Yeni iPhone’lar rengarenk olacak!

Eylül ayında resmiyet kazanacak olan yeni iPhone modelleri alıştığımızdan çok daha farklı olacak. İddia edilenlere göre yeni iPhone’lar rengarenk olacak! İşte detaylar.

Bakalım, 3 boyutlu algılama özellikli arka kameralar ile yeni iPhone modelleri kullanıcılara neler sunmak niyetinde?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.