DOLAR 32,5463
EURO 34,8767
ALTIN 2.430,18
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Oyun endüstrisi ile DSÖ güçlerini birleştirdi! Pandemi esnasında, insanlar zaman geçirmek için oyun oynamaya yöneliyor. Dünya sağlık Örgütü ise yeni…

31.03.2020
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Corona virüsü hastalığının yayılmasını önlemek adına sosyal mesafeyi, el hijyenini ve diğer önleyici hareketlere teşvik etmek için video oyunlarının küresel erişiminden ve etkisinden yararlanan bir kampanya oluşturdu. Play Apart Together adlı kampanya ile çeşitli endüstri liderleri bir araya geldi. Oyun endüstrisinde önde gelen 18 şirket, Riot Games ve Activision Blizzard gibi yayıncılardan Twitch ve YouTube gibi yayın platformlarına kadar hepsi bu kampanyada yer alıyor. Play Apart Together aracılığıyla, bu şirketler dünyanın en popüler oyunlarına, özel etkinlikler ve ödüller ekleyerek WHO sağlık kılavuzları ve Covid-19’dan kendini koruma kapsamında en iyi uygulamaları bildirmeye yardımcı olacak.

Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick konuyla ilgili olarak, “İnsanların birbirleriyle güvenli bir şekilde bağlantılarını sağlamak hiç bu kadar kritik olmamıştı. Oyunlar, mükemmel platformlar çünkü insanları neşe, amaç ve anlam merceğinde birbirlerine bağlıyorlar.” ifadelerinde bulundu.

Though we aren’t physically together, we’re still united.

We love our communities and want you all to be as safe as possible – follow the recommendations of the @WHO, practice physical distancing, take care of yourselves and each other, and #PlayApartTogether. pic.twitter.com/EcK4tVGAp2

— Blizzard Entertainment (@Blizzard_Ent) March 28, 2020

Riot Games ise fiziksel mesafenin sosyal tecrit anlamına gelmemesi gerektiğini vurguladı. CEO Nicolo Laurent ise konuyla ilgili olarak “Rioters için oyun oynamak sadece oynamak değil; anlamlı bir yaşam peşinde bulunmak. Ve şimdi, dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca oyuncu için oyun oynamak hayat kurtarmaya yardımcı olabilir. Bu Covid-19 savaşını hep birlikte yenelim!” açıklamalarında bulundu.

We’re joining @WHO and game studios around the world to #PlayApartTogether to flatten the curve of COVID-19. Games are a unique way to stay connected with friends and family, even if we can’t be together physically. pic.twitter.com/MorVdfHc9H

— Riot Games (@riotgames) March 28, 2020

Play Apart Together hayat kurtarmaya yardımcı olacak

Play Apart Together kampanyası, Covid-19 ile devam eden mücadeledeki kritik rolünün yanı sıra, WHO ve oyun endüstrisi arasındaki ilişki için önemli bir kilometre taşı görevinde bulunuyor.

Steam’deki en iyi ücretsiz oyunlar

Geniş bir oyun yelpazesine sahip olan Steam’de ücretsiz oyunlar da bulunuyor. Steam en iyi ücretsiz oyunlar listesi ile karşınızdayız. İşte keyifli vakit geçirebileceğiniz oyunlar!

WHO Küresel Strateji Büyükelçisi bir Facebook açıklamasında, “Bu zorlu süre boyunca, Covid-19 salgınıyla mücadele eden farklı sektörlerden tüm ortakların yaratıcılığını alkışlıyorum. Oyun endüstrisine Covid-19 pandemisine bir son vermek için adım attığı için teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki, #PlayApartTogether kampanyası, eğriyi düzleştirecek ve hayat kurtarmaya yardımcı olacak. Böylece daha fazla insan, güvenli ve sağlıklı kalmaya teşvik edilecek.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.