DOLAR 32,3697
EURO 35,0071
ALTIN 2.325,73
BIST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ÖTV matrah düzenlemesi tarihi belli oldu

19.11.2022
A+
A-

ÖTV matrah düzenlemesi geliyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ÖTV matrah düzenlemesi konusunda beklenen açıklamayı yaptı. 

ShiftDelete’ten Mert Can Aka’nın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu ayın başında ortaya çıkan otomobil fiyatlarında ÖTV indirimi olacağı konusundaki iddiaları yalanladı. Fakat bunun yerine ÖTV matrah düzenlemesi geleceğini söyledi. Bugün de tarihi ortaya çıktı.

ÖTV matrah düzenlemesi tarihi belli oldu: 1 Aralık
Kur değişimi, yüksek enflasyon, küresel çip ve tedarik krizi gibi birçok etken nedeniyle teknoloji fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasında Türkiye yer aldı. Sektör bazında ise otomotiv oldu.

Bu nedenle otomobil alacak vatandaşlarda indirim beklentisi ortaya çıktı. Bunu sağlayabilmenin de iki yolu bulunuyor. İlk olarak yapılacak olası ÖTV indirimi fiyatlara direkt etki edebilir. İkinci olarak da ÖTV matrah düzenlemesi ile geçerliğini yitiren kademelerin yeniden faaliyete dönmesi fiyatları düşürebilir.

Zaten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bu ayın başlarında yaptığı açıklamalarda ÖTV indirimi yerine matrah düzenlemesinin yapılmasının daha olası olduğunu dile getirdi. Nitekim bu doğrultuda bugün Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşmenin ardından verdiği röportajlarda da otomobilde matrah düzenlemesinde son aşamaya gelindiğini söyledi. Hatta öyle ki bu yeni düzenleme 1 Aralık itibariyle hayatımıza girecek. Konuyla ilgili de şunları söyledi:

İstişare odaklı görüş ve önerilerin yanı sıra devreye aldığımız uygulamaların çıktılarını kapsamlı bir şekilde ele aldık.

Yapılacak ÖTV matrah düzenlemesi ile kademelerde meydana gelen boşluk doldurulacak. Örneğin yüzde 50’lik dilimin 120 bin TL ila 150 bin TL aralığı yerine 400 bin TL ila 450 bin TL aralığına çekilmesi durumunda bu kademeler tekrar hayata dönecek ve otomobillerin Türkiye’ye giriş etiketine göre fiyatları düşecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.