DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 20°C

ABD Başkanı Joe Biden: Ben bir siyonistim

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı bir televizyon yayınında dikkat çeken ifadelere imza attı. Gündemine İsrail-Filistin çatışmasını alan Biden, İsrail’in kendileri ve Filistinliler için barışa sahip olma fırsatını değerlendirmesi gerektiğini …

28.02.2024
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı bir televizyon yayınında dikkat çeken ifadelere imza attı. Gündemine İsrail-Filistin çatışmasını alan Biden, İsrail‘in kendileri ve Filistinliler için barışa sahip olma fırsatını değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Siyonist olmanız için Yahudi olmanıza gerek yok. Ben bir siyonistim, İsrail olmasaydı, dünyada tek bir Yahudi bile güvende olmazdı.” dedi.

NBC’nin haberine göre, kanalın “Late Night With Seth Meyers” programına katılan Biden, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Biden, Gazze’de ateşkese ilişkin soruya, “Önümüzde bir yol var fakat bu zor bir yol.” yanıtını verdi.

“İSRAİL RAMAZAN AYI BOYUNCA SALDIRILARINI DURDURACAK”

Esirlerin durumu ile ilgili “Öncelikle tutulan esirler serbest bırakılmalı.” diyen Biden, esirlerin tamamının çıkarılması amacıyla İsrail tarafıyla “ramazan ayı boyunca eylemlerini durduracakları” konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

“BEN BİR SİYONİSTİM”

Biden, İsrail’in kendileri ve Filistinliler için barışa sahip olma fırsatını değerlendirmesi gerektiğine dikkati çekerek, “Siyonist olmanız için Yahudi olmanıza gerek yok. Ben bir siyonistim, İsrail olmasaydı, dünyada tek bir Yahudi bile güvende olmazdı.” şeklinde konuştu.

Geçici ateşkesin sağlanması durumunda farklı bir yönde ilerlenebileceğini ifade eden Biden, böyle bir durumda İsrail’in güvenliğini ve Filistinlilerin bağımsızlığını garanti altına alacak iki devletli çözüme ulaşılabileceğini belirtti.

GAZZE’DE ATEŞKES İÇİN TARİH VERDİ

ABD Başkanı Biden, New York’a yaptığı ziyarette basın mensuplarının Gazze’de ateşkesin ne zaman sağlanacağına ilişkin sorusuna, “Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze’de) ateşkes sağlanacaktır.” yanıtını vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.