DOLAR 32,2873
EURO 34,8065
ALTIN 2.400,39
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Hüseyin Hakkı Kahveci’nin ses getiren kitabı: ‘Atatürk’ün Katilleri’

26.05.2020
A+
A-

UNESCO’nun Atatürk tanımı: “Atatürk, milletlerarası anlayış, işbirliği, barışma yolunda çaba göstermiş üstün birey, mucizevi devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa aleyhinde savaşan birincil önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı her tarafında millet aralarında renk, dil, din, halk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.”

Franklin Roosevelt (ABD Başkanı): “Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine bundan böyle imkân kalmamış olmasıdır.”

Winston Churchill (İngiltere Başbakanı): “Savaşta Türkiye’yi kurtaran, savaştan sonra da Türk ulusunu yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her derslik halkın onun ardındaki döktükleri dürüst gözyaşları bu büyük kahramana ve çağdaş Türkiye’nin Cet’sına layık bir tezahürden başka bir şey değildir.”

Birkaç örnekle bitmiş hatırlatmakta üstünlük var. Dünya önünde eğiliyor Atatürk’ün. Biz ise dirisine sahip çıkamadığımız gibi ölüsüne bile hürmet duymayanların yaşadığı, diğer taraftan de onun kurduğu bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz.

Dünya üstünde onlarca ülkede heykel, abide, cadde ve sokak isimleri Mustafa Kemal Atatürk ismiyle resmileştirilmiş. Biz ise olası olduğunca ismini silerek, kendi içimizde olanlarla boğuşuyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nı unutmuş, kahramanlarına nefret besleyen, kuruluşunu ayaklar altına almış bir toplum haline gelebilmenin yegâne gerekçesi iç mihraklar ve dış mihraklar beraberce Türk milletini ve Atatürk’ü bu topraklardan nasıl sileriz çalışmasını aralıksız 82 yıldır yaptılar. Sonuçları ise ortada. Silemediler, çünkü “Ölmedi yaşıyor…” diyoruz. Bu yüzden silemediler.

Bu kitap, Mustafa Kemal Atatürk’ün iç ve dış mihraklarca suikast sonucu öldürüldüğünü muhakkak ve net veri ve belgelerle ortaya koyan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yazılmış ve dünya üzerinde örneği olmayan tek doküman ve bilgiye dayalı, bana kalırsa tarafımdan hazırlanmış, yani dosya olarak birilerinden alınmamış analist-gazetecilik kitabıdır.

Hüseyin Hakkı KAHVECİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.