DOLAR 32,4958
EURO 34,6084
ALTIN 2.477,26
BIST 9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Otomobil üreticileri çocuk ölümlerine karşı söz verdi!

05.09.2019
A+
A-

2025 yılına kadar yeni otomobillerin tamamına arka koltuk hatırlatma sisteminin entegre edilmesine dair üreticilerin söz vermesi istendi. Bu konuda ilk anlaşmayı imzalayanlar Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Toyota ve Volkswagen oldu.

Birçok üretici arka koltuk hatırlatma sistemini araçlarına çoktan yerleştirdi. Örneğin, General Motors’un geliştirdiği sistem, aracın arka kapılarını izleyerek çalışıyor. Aracın motorları çalıştırılmadan önce arka kapılardan birisinin açılması veya kapanması durumunda arka koltuk hatırlatma sistemi devreye giriyor.

Araç durdurulduğunda yani motor kapatıldığında gösterge panelinde, ” Arka Koltuğa Bak ” uyarı gösteriliyor. Eğer arka kapı açılmazsa araç unutulduğunu düşünerek, alarm çalmaya başlıyor.

Bazı üreticiler ise yolculuğun sonunda araç içerisinde herhangi bir hareket olması halinde ultrasonik sensörler ile bunu algılıyor ve korna çalmaya başlıyor. Aynı zamanda gelişmiş kumandalarda uyarı mesajı gösteriliyor.

ABD’li milletvekilleri bu sistemin otomobiller için zorunlu hale getirilmesine yönelik bir yasa hazırlığında. Tüketici raporları ise birçok ebeveynin, çocuklarının arabanın arkasında olduğunu asla unutamayacaklarını belirtiyor.

Ancak, gündelik hayatın stresleri nedeniyle herkesin hafızasının değişebileceği ve potansiyel olarak trajik sonuçlara yol açabileceği raporda yer alan bir ifade. Araç içerisinde çocuk ölümleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.