DOLAR 32,3192
EURO 35,0609
ALTIN 2.309,09
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Otoimmün Hastalığı Nedir?

04.07.2020
A+
A-

Bir Takım insanlarda migren ağrısı olarak ortaya çıkabilen ottimmün hastalığı süt ve süt ürünlerinin etkisiyle çekilmez bir ayla gelebilir.

OTOİMMÜN HASTALIĞI NEDİR?

Otoimmün hastalıklar, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun adi dokularına saldırdığı bir durumdur. Bağışıklık sistemi normalde bakteri ve virüs gibi mikroplara aleyhinde koruyucu tedbir alır. Bu tanıdık olmayan işgalcileri algıladığında hemen savunma hücrelerini devreye sokar. ‌Otoimmün bir hastalıkta ise bağışıklık sistemi vücudun eklemler, cilt gibi farklı doku ve organlarını tanıdık olmayan olarak algılamaktadır.

Süt ürünlerinde 2 tip protein vardır: Whey ve Kazein. Whey ve Kazein arasındaki ayrım vücutta nasıl sindirildikleri ile ilgilidir. Whey proteini çok süratli çözünür ve süratli bir şekilde kana karışıyor. Bu da kan şekerini çok çabuk yükselmesine ve insülin çoğaltma faktörünün uyarılmasına sebep oluyor. İnsülün yükselme faktörünün kanser ile ilişkisi olduğu düşünülüyor. Kazein ise Whey’ den fazla ayrı vücutta çok daha yavaş çözünür. aynı zamanda bu süreçte hem sindirimi negatif etkiler hem de beyin hücreleriyle bağımlılık yaratan bir kimyasal etkileşim yaratır.

SÜR ÜRÜNLERİ YERİNE BADEM SÜTÜ İÇİN

MALZEMELER

1 su bardağı ham badem 2 su bardağı su 1 adet tülbent

BADEM SÜTÜ YAPILIŞI

1 su bardağı ham bademi asgari 2 saat evvelden normalde bir gece evvelden ıslayın. Suyunu en az bir defa değiştirmelisiniz. Bademleri sıcak suya sokup 30 saniye kadar daha sonra çıkarın. Bu sayede kabukları sıcacık soyabilirsiniz. Ardından kabuklarını soyun. 2 kadeh içme suyu ile bademleri blenderdan geçirin. Blednerdan geçirdikten daha sonra tülbentle süzün. Sütünüz hazırdır.

İLİşKİLİ HABERLER Kemiklerdeki Gizli Hastalık

Kemiklerdeki Sıcacık Hastalık

Yaz Aylarında Bu Hastalıklar Artabilir

Yaz Aylarında Bu Hastalıklar Artabilir

Çabuk Yorulmak Bu Hastalığın Belirtisi Olabilir

Ivedi Yorulmak Bu Hastalığın Belirtisi Olabilir

Bu Hastalık Coronavirüs İle Aynı Belirtileri Gösteriyor!

Bu Rahatsızlık Coronavirüs İle Aynı Belirtileri Gösteriyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Baş Ağrısı ve Migrene Biberiye!

Baş Ağrısı ve Migrene Biberiye!

Türüne Göre Baş Ağrıları Nelerdir?

Türüne Göre Baş Ağrıları Nelerdir?

Bu Baş Ağrısı Farklı Diyorsanız Dikkat!

Bu Baş Ağrısı Farklı Diyorsanız Dikkat!

Süt Hakkındaki Bu Gerçek Herkesi Şaşırtıyor!

Süt Hakkındaki Bu Hakiki Herkesi Şaşırtıyor!

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.