DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Öteki Kahvelerden Daha Faydalı Olan Yeşil Kahve

27.06.2020
A+
A-

Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gereken bir dönemde olduğumuzu söyleyen Bilirkişi Diyetisyen Işın Sayın, yeşil kahvenin bağışıklık sistemini güçlendirmede etkin olduğunu söyleyerek kayda değer bilgiler paylaştı. İşte teferruat…

“YEŞİL KAHVE HÜCRESEL YENİLENMESİNİ HIZLANDIRIR”

Bilirkişi Diyetisyen Işın Sayın, yeşil kahvenin faydalarına değinerek, şöyle konuştu:

“Günlük kafein miktarı 1 kg için 4 mg olarak hesaplanabilir. Buna kadar günlük 200 mg civarında kafein ihtiyacımız var. Kavrulmuş kahvede kafein miktarı yeşil kahveye tarafından daha yüksektir. Ama kavrulmadığı için yeşil kahvedeki değerli bir antioksidan olan ‘klorojenik asit’ varlığını korumaya devam eder. Böylece yeşil kahve özgürlük radikalleri etkisiz hale getirerek gözenekli olan yenilenmesini hızlandırır, yaşlanmayı geciktirir ve en önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeye muavin olur.”

Yeşil kahve, toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayarak keza enfeksiyon hastalıklarına karşısında hem de kanser riskine karşı bağışıklık sisteminin kayda değer ölçüde desteklenmesini sağlar.

Kahve çekirdeğinin doğada yeşil renkte bulunduğunu gösteren Diyetisyen Sayın, “Her besinde olduğu gibi kahvenin de gördüğü dağıtılmış işlemlerle birlikte kimyasında değişimler olur. Kavrulmasıyla renk koyulaşır, tat ve koku değişir. Yeşil kahve, herhangi bir operasyon uygulanmadığı için daha sağlıklıdır” diye konuştu.

YEŞİL KAHVENİN TAT OLARAK ALIŞILAGELMIŞ KAHVEDEN FARKI VAR MI?

Yeşil kahvenin olağan kahveden hiçbir lezzet farkı yoktur. Oysa yeşil kahve bağırsakların çalışmasını sağlayarak yağların yakılmasında etkilidir.

Piştikten sonradan da rengi açık olmayan bir yeşil rengini bölge yeşil kahve, çok yüksek oranda antioksidan etkiye sahip olduğu için özgürlük radikallerin niçin olduğu zararlı etkilerin önüne geçiyor.

Normal kahve gibi kavrulma işleminden geçmediği için sağlığa olan faydalı etkilerini de kaybetmiyor.

İLİşKİLİ HABERLER Ağlamak Faydalı mıdır?

Gözyaşı Dökmek Yararlı mıdır?

Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Bilim İnsanları En Yardımsever Besinleri Açıkladı

Çocukların Uyku Düzeni İçim Faydalı Yöntemler

Çocukların Uyku Düzeni İçim Yardımsever Yöntemler

Cilde Suyun Faydaları

Cilde Suyun Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Adaçayının Faydaları Nelerdir?

Adaçayının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Bu Sebzelerin Suları Çok Faydalı

Bu Sebzelerin Suları Fazla Yardımsever

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.