DOLAR 32,3624
EURO 34,6820
ALTIN 2.395,51
BIST 10.154,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Orucunuzu Soğuk Su İle Açmayın

09.05.2020
A+
A-

Ramazanın ayının gelmesi ile gıda düzenimiz tamamen değişti, iftar ve sahur elde etmek üzere 2 esas öğünle günlerimizi geçirmeye başladık. Peki, çabuk değişen bu gıda düzeni sırasında hangi hataları yapıyoruz? Nelere dikkat etmeli, nelerden kaçınmamız gerekir? Sağlığınızı tehlikeye atmamak için iftar ve sahurda bu hatalardan kaçınmanız gerekir…

SAHURA YAPMADAN ORUÇ TUTMAYIN

Sahura kalkmadan oruç yetişmek vücudunuza yaptığınız en büyük kötülüktür. Gün içerisinde vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi bulabilmesi için mutlaka sahura kalkmalı, yumurta gibi besleyici ve doyurucu yiyecekler tüketmelisiniz.

YEDİKTEN DAHA SONRA HEMENCECIK UYUMAK

Sahur yaptıktan hemen sonra uykuya geri dönmek de büyük bir hatadır. Çünkü yemek yemek yedikten hemen sonra uyumak, sindirim sisteminin zarar görmesine niçin olmaktadır. bu nedenle sahur yemeğinin gerisinde bir vakit uyanık kalmanız gerekir.

SAHURDA REÇEL VE BEYAZ EKMEK TÜKETMEYİN

Gün içerisinde susamamak için sahurda susatmayan yiyecekler tüketmeye, bu nedenle de kahvaltı gibi sahur sofraları hazırlıyor olabilirsiniz. Ancak kahvaltı sofrası hazırlarken sofraya reçelleri sıra sıra dizmemeli, olası olduğunca beyaz ekmek ve pide tüketmemeniz gerekir. Çünkü karbonhidratı bol yiyecekler kan şekerini değişmesine, bu da erkenden acıkmanıza ve şipşak kilo almanıza sebep olabilir.

BİR ANDA MİDENİZE YÜKLENMEYİN

Tüm gün oruç tutmanın verdiği iştahla iftar oturup, her şeyden yemek istiyor olabilirsiniz. Fakat uzun süren bir açlığın arkasında midenize aniden yüklenmemenizde menfaat var. böylece iftarda orucunuzu açarken hafif iftariyeliklerle başlamanız, gerisinde ılık bir çorba içip asgari 15 dakika ara vermeniz önerilmektedir.

ORUCUNUZU SOĞUK SU İLE AÇMAYIN

Orucunuzu açarken içtiğiniz suyun soğuk olmaması gerekir. Çünkü soğuk su, hücrelerin aniden şaşkına dönmesine ve doğru bir şekilde çalışmamasına neden olur. Bu da yemek yemek borusundan mideye dek vücudun o kadar fazla yerine zarar verir, bağışıklık sistemini devre dışı bırakır ve hastalıklara karşısında açık bir ülkü gelmenize niçin oluyor. böylece orucunuzu açarken suyun oda sıcaklığında olması büyük siklet taşıyor.

AĞIR EGZERSİZLER

Oruçluyken gün içerisinde ya da iftardan daha sonra vücudunuzu zorlayacak aktivitelerden kaçınmanızda fayda var. Çünkü bu nesil sportif etkinlikler kan akıntı hızında değişimlere niçin olarak yürek ritim bozuklukları gibi ciddi değişimlere sebebiyet verir.

İLİşKİLİ HABERLER Oruç Tutarak Coronavirüse Karşı Bağışıklığınızı Güçlendirin

Oruç Tutarak Coronavirüse Karşı Bağışıklığınızı Güçlendirin

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Biri Oruç Tutabilir mi?

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Biri Oruç Tutabilir mi?

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Oruç Tutmanın Sağlığa Müthiş Faydaları!

Oruç Tutmanın Sağlığa Mükemmel Faydaları!

Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Öneri

Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Teklif

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.