DOLAR 32,2615
EURO 34,7727
ALTIN 2.414,02
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Oruç Tutarken Hangi Hastalar Dikkat Etmeli?

12.05.2020
A+
A-

Oruç yakalamak, gıda şekline dikkat edilerek sağlıklı ve vücudun dinlenmesini sağlayan bir ibadettir. Müslümanlar için farz olan bu ibadeti yerine getirebilmek için belirtilen kurallara uyarlamak gerekir ve beslenmeye dikkat edilmelidir. Oruç tutarken kimlerin hangi kurallara uyması gerektiğini ve nasıl beslenmeleri gerektiğini bir araya getirdik. İşte ayrıntı…

RAMAZAN AYINDA KİMLER NELERE DİKKAT ETMELİ ?

Hipoglisemi (düşük kan şekeri) şikayetiniz varsa; sahurda bir orta yükseklik haşlanmış patates yiyebilirsiniz. Siyah kuru üzüm (2 yemek yemek kaşığı) veya hurma (2-3 adet) veya kuru kayısı (2-3 adet), ya da kuru incir (1-2 adet) iyi bir tercih olacaktır.

Yüksek kolesterol şikayetiniz varsa;  Yüksek kolesterolü ve trigliseriti düşürücü etkiye sahip olan, protein bakımından da epeyce zengin bir besin olması sebebiyle, yeşil mercimeği iftarda rahatlıkla yiyebilirsiniz. Örneğin; 1 porsiyon yeşil mercimekli domatesli bulgur pilavı ya da 1 porsiyon yeşil mercimek çorbası ya da 1 porsiyon taze sebzelerle hazır yeşil mercimek salatası yiyebilirsiniz.

Yürek ve damar hastalıklarını şikayetiniz varsa ; Eğer sigara kullanıyorsanız, iftardan daha sonra fazla pozitif sigara içmeniz vücudunuza aniden nikotin yüklemesine neden olacağı için kalp ve damar hastalıklarının tetiklenmesine niçin olacaktır.

Romatoid Artrit şikayetiniz varsa;   Romatoid Artriti olan hastaların tuz, sigara, beyaz ekmek, şeker içeren besinleri tüketmemeleri, bunun yerine tuzsuz veya az tuzlu besinler, bütün buğday, çavdar ekmeği veya kepek ekmeği tüketmeleri, sigaradan uzakta durmaları önerilir.

Kansızlık şikayetiniz varsa; Anemi yani kansızlık sorunu yaşamış hastaların kepekli ekmek ve kepekli undan yapılmış besinler tüketmemesi, bunun yerine bütün buğday, çavdar ekmeği tüketmeleri önerilmektedir. Et, etli sebze yemeklerinin yanında C vitamini yönünden varlıklı besinler (limonsu, bol yeşillikli, maydanoz, salatalık, domates, sivri biber vb. ile hazır salata) tüketilmesi gerekir.

Demir eksikliği şikayetiniz varsa; Vücudumuzdaki demirin emilimi ve vücutta kullanılması açısından, yemeklerden sonra bitki çayları tüketilmesi, akarsu, kahve tüketimi ise yemeklerden en düşük bir saat sonra, tatsız ve açık olarak, seçim etmelisiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Oruç Tutmanın Beyin Üzerindeki Etkisi

Oruç Tutmanın Beyin Üzerindeki Etkisi

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Biri Oruç Tutabilir mi?

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Biri Oruç Tutabilir mi?

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Oruç Tuttuğunuzda Vücudunuzda Neler Olduğunun 20 Fotoğrafla Analizi

Oruç Tuttuğunuzda Vücudunuzda Neler Olduğunun 20 Fotoğrafla Analizi

Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Öneri

Dinç Oruç Yakalamak İçin 8 Altın Öneri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Uyarı Edin!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.