DOLAR 32,3698
EURO 35,0047
ALTIN 2.326,10
BIST 9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Orta Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Orta Kulak İltihabı Nedenleri Nelerdir?

Orta kulak iltihabı nedenleri içinde en bilineni östaki borusundan kaynaklıdır. Burada ortaya çıkan bazı sorunlarının ardındaki iltihap durumu görülür. Bunun yanı sıra özellikle 6 ay ile 2 yaş arasındaki kişilerde ortaya çıkması tamamen yaşla alakalı bir durumdur. bununla beraber geniz etinden nedeniyle da bu sorunun görüldüğünü anlatmak gerekli Tüm bunlara ek olarak sigara dumanı, kreşlerdeki ortam, kesik tat alma ve sözde şeyler de iltihabın en tanıdık nedenleri içinde öne çıkıyor.

Orta Kulak İltihabına İyi Gelen Doğal Çözümler Nelerdir?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir: Özellikle yetişkinlerde uygulanan çoğu öbür usul içinde C vitamini elde etmek ilk sırada gelir. Çünkü bu vitamin bir uçtan bir uca ilgili sorunun iyileşmesi fazla zorlama değildir. Bunun için portakal ve mandalina gibi ürünleri harcamak lazım. Bilhassa birtakım masaj hareketleri de öğüt edilir. Örneğin çene hareketlerini aksatmadan yapmak gerekli. Bunun yanı sıra özellikle hafif kulak masajı olarak tanıdık alıştırma de işe yarar. Orta kulak iltihabına iyi gelen şeylerin içinde uyarı çeken bir diğer yöntem ise sakız çiğnemektir. Markası ve aroması ne olursa olsun bu metot ile sorun çözülür. Bunun nedeni ise mevcut aktivite sayesinde bilhassa östaki borusunun anında içinde bir rahatlama olmasıdır. sonradan buradaki iltihaplı olan sıvının boşaltılması mümkündür. Bütün bunların yanı sıra zeytinyağının bu konuda olduğunu hemencecik açıklama edelim. Basit bir biçimde kullanımı yapılır. Yani başlangıçta bunu ısıtın. Ancak çok sıcak olmamasına uyarı edin. Arkasından birazcık ılımasını bekleyin. Son olarak kulağın içine damlatın. en az bir ya da iki damla tatmin edici olacaktır. İltihap ile savaşma konusunda bu yöntemin ne kadar etkin olduğu kanıtlanmıştır. Orta kulak iltihabıyla çaba için bununla beraber sarımsak kullanımı da sağlanabilir. Son derece etkili bir yöntem olduğunu hemen söyleyelim. İlk olarak yapılacak olan şey bunu susam yağı içinde bekletmektir. Hatta bunun için zeytinyağı kullanımı da söz konusudur. 1 veya 2 saat tatmin edici olacaktır. Tülbentten bunun süzülmesi şarttır. sonradan kulağa damlatın ve bunun sayısının en çok 2 olmasında uyarı edin.

Orta kulak iltihabına ne iyi kazanç: Anne sütü böyle durumlarda en çok kullanılan ürünlerin başında olmasıyla dikkat çeker. İçine bulunan anti-mikrobiyal inşa bir uçtan bir uca iltihabın en kısa süre içinde kurutulması mümkündür. Bu yöntemlerin tümü yetişkinlere özeldir.

 

İLİşKİLİ HABERLER Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.