DOLAR 32,1992
EURO 34,7665
ALTIN 2.457,33
BIST 10.335,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Beyin Sağlığını Koruyan Süper Gıda!

29.05.2020
A+
A-

Zayıflamaya tezgâhtar olduğu çoğu araştırma ile kanıtlanan elmanın bundan daha da büyük faydaları bulunmaktadır. En dinç besinler aralarında bulunan elma, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve lif bakımından oldukça zengindir. böylece elma yemek yemek yürek, beyin, GI yolu, kemik ve gözlerin kronik hastalıklarını önlemede önemli bir rol oynamaktadır.

Elma gibi gevrek meyvelerin kuvvetli yaşlanma karşıtı etkileri bulunmaktadır. Yaşa ast akıl kaybını, deri sorunlarını ve saç dökülmesini önleyebilir. Onları dürüst miktarda yemek de kanser riskini azaltır.

KALBİNİZİ KORUYABİLİR

Yapılan incelemeler, yüksek flavonoid alımını, bilhassa kadınlarda, takriben yüzde 35’lik bir kardiyovasküler rahatsızlık riski ile ilişkilendirmektedir. Fin araştırmaları, trombotik inme ile elma tüketimi arasında aynı bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.

Ihtiyar erkeklerde ve takriben 35.000 kadında, elma ve şarap (meyve suyu değil) koroner yürek hastalığını, kalp krizini ve ölümü önledi. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara tarafından, kabuk ve meyvedeki etkin bileşenler kolesterolün düşmesine tezgâhtar olacağını göstermiştir.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUYABİLİR

Elma polifenolleri beyni Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklardan ve yaşa alt büyüyen fikir kaybına aleyhinde korur. Cornell Üniversitesi’ndeki laboratuvar çalışmaları, quercetin ve fenolik asitlerin ilk olarak bu özelliğe katılmasını önermektedir.

Elma suyu konsantresi yaşa tabi nörodejenerasyona sebep olabilecek folat eksikliğinin giderilmesini sağlar. Alzheimer hastalığını tetiklenmesine niçin olan proteinlerin (amiloid-beta gibi) birikmesini de azaltır.

ELMANIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Phlorizin, apigenin, silimarin ve genistein gibi flavonoidler doğal olarak elma, kiraz ve armut gibi meyvelerde bulunmaktadır. Phlorizin, cildin üzerindeki yaşlanma etkilerini gidermeye asistan olur.

Apigenin, genistein ve diğer polifenoller cildin güneşten ve UV ışını kaynaklı cerahat ve lekelerden korur. bununla birlikte sebum salgılanmasını teftiş altına alır ve böylece akne vulgaris tedavisinde muavin olur.

ELMA YEMEK ZAYIFLATIR MI?

Bir elma dilimi (kabuğu ile) 2.6 g diyet lifi içermektedir. Lif sindirimi yavaşlatır ve tokluk hissi sağlar. Yapılan araştırmalar, elma gibi lif bakımından zengin gıdaları tüketmek, süre içinde asgari miktarda kilo alımı ile ilişkilidir.

bununla birlikte, ham elma ve elma suyunun glisemik indeksi sırasıyla takriben 36 (± 2) ve 41 (± 2) ‘dir. Bu gıdaların her ikisi de kan şekeri seviyelerinde daha eksik ve daha küçük artışlar üretir. Bu, istek hissini azaltabilir ve aşırı yemeyi önleyebilir. Bu sayede kilo alımınız teftiş altına gücenmiş olur.

Fakat ceset yağını azaltmak için elma ne dek süre tüketilmeli hala net bir veri bulunmamaktadır.

İLİşKİLİ HABERLER Nedeni 'Beyin Sisi' Olabilir!

Nedeni ‘Beyin Sisi’ Olabilir!

Beyin Sağlığını da Etkiliyor!

Beyin Sağlığını da Etkiliyor!

Beyin Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Beyin Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Oruç Tutmak Beyin Sağlığını Koruyor!

Oruç Yetişmek Beyin Sağlığını Koruyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Beyin Sağlığını Olumsuz Etkileyen 15 Besin

Beyin Sağlığını Negatif Etkileyen 15 Beslenme

Kazadan Sonrası Beyin Sarsıntısı Belirtileri

Kazadan Sonrası Beyin Sarsıntısı Belirtileri

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.