DOLAR 32,2937
EURO 34,8240
ALTIN 2.412,97
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Orta Gelirliye Konut Kampanyasının Detayları Açıklandı: %0,69 Faiz ile Konut Satın Alınabilecek!

04.01.2023
A+
A-

Konut fiyatları son iki yıl içinde inanılmaz derecede artmışken, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da konut sahibi olmak isteyenleri sevindiren paketler açıklanmıştı. Bugün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni konut paketinin detaylarını açıkladı.

Orta gelirliye odaklanan ‘Yeni Evim’ adlı kampanyada vatandaşların ne kadar peşinat ödeyeceği ve yüzde kaç faizle kaç yıl taksit ödeneceği paylaşıldı. Ayrıca kredi için tavan limit de belirlendi.

%10 peşinat ile %0,69 faizli konut: İşte yeni konut kredisinin detayları

konut

%10 asgari peşinat oranı Azami 15 sene vade, %0,69’dan başlayan faiz Verilecek kredinin tavan limiti: 1. Bölge ilde (İstanbul) en çok 5 milyon TL 2. Bölge illerde (Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla) en çok 3 milyon TL 3. Bölge illerde (Diğer tüm iller) en çok 2 milyon TL İlk 3 yıl taksitlerin bir kısmı geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üstlenilecek. Böylece ilk 3 sene için taksit tutarları aşağıya çekilmiş olacak. Taksitler, hane halkı gelirinin %40’ını geçmeyecek.

Satın alınan ev 5 yıl satılamayacak:

Vatandaşlar, kampanya ile satın aldıkları konutları 5 yıl boyunca satamayacak. Ayrıca haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği tespit edilen kişiler, gereği yapılmak üzere ilgili birimlerle paylaşılacak. Sektördeki fiyat artışları takip edilecek.

Kampanyadan faydalanacak vatandaşlarda aranan şartlar:

Kampanya, sadece sıfır konutlarda geçerli olacak. Konut satın alacak kişinin halihazırda hiçbir konuta sahip olmaması Son bir yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin ve Muğla’da konut almak isteyenlerin son bir yıldır buralarda ikamet ediyor olması

Başvuru süreci nasıl olacak?

Yüklenici firmalar, belirlenecek kriterlere uygun yapılan konut projeleriyle birlikte bu kampanyaya dahil olacak. Konut almak isteyen vatandaşlar, kendi ödeme koşullarına uygun daireleri seçerek bankaya başvuracak. Bankalar da uygunluk durumunda krediyi vatandaşa tahsis edecek ve satın alma süreci başlayacak.

Kampanyaya hangi projeler dahil olacak?

Emlak Konut Genel Müdürlüğünün ürettiği projeler. GYODER, İNDER, Konutder, İmkon ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı olan şirketlerin projeleri. 81 ilimizin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterler karşılandıkça bu sürece dâhil olacaklar.

Yeni Evim Kampanyası ile ilgili detaylar ve gelişmelerin 16 Ocak’tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.