DOLAR 32,2050
EURO 35,0386
ALTIN 2.471,55
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

OPPO, Hızlı Şarj Çözümlerinin 2012’den Bu Yana Nasıl Evrildiğini Anlattı

12.10.2020
A+
A-

Piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarla tüketicilerin takip ettiği şirketlerden bir tanesi olmayı başaran OPPO, bugün bazı açıklamalarda bulundu. Son dönemlerin en popüler özellikleri arasında olmayı başaran hızlı şarj teknolojileriyle ilgili yapılan bu açıklamalar, şirketin bu noktada ne gibi çalışmalar yürüttüğünü gözler önüne seriyor. 

OPPO, akıllı telefon sektörünün benimsediği hızlı şarj teknolojileri için kritik önem arz eden şirketlerden bir tanesiydi. Çünkü şirket, hızlı şarj teknolojisine sahip olan ilk telefonu Find 7’yi 2014 yılında piyasaya sürmüştü. Bu tarihin önemli olduğunu açıkça ifade edebiliriz çünkü o yıllarda hızlı şarj, pek de yaygın olan bir şey değildi. Peki OPPO, hızlı şarj teknolojilerini nasıl bugünkü konumuna getirebildi?

OPPO, hızlı şarj çözümleri ile ilgili çalışmalarını 2012 yılında başlattı

OPPO

OPPO’nun hızlı şarj teknolojileri üzerinde çalışmaya başlaması, 2012 yılında gerçekleşiyor. Teknoloji şirketleri, o yıllarda çıkarılabilir pilleri bir kenara bırakarak daha ince telefonlar tasarlamak için çalışıyorlar. Ayrıca ekran boyutları da o dönemlerde ciddi anlamda büyüyor. OPPO Şarj Teknolojileri Baş Mühendisi Jeff Zhang da yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek çalışmalara koyuluyor. 

OPPO’nun açıklamalarına göre teknoloji şirketleri, o yıllarda yüksek voltaj-düşük akım temeline dayanan şarj çözümleri üzerinde çalışıyordu. Ancak bu kullanıcılar için çok riskliydi çünkü artan ardından voltaj değerleri, yüksek sıcaklığa yol açıyordu. İşte bu durumu görmezden gelmeyen Zhang, çalışmalarını aksi yöne çevirerek düşük voltaj-yüksek akım çözümü üzerinde yoğunlaşıyor. Yapılan çalışmaların meyvesi ise Find 7’de bulunan VOOC isimli hızlı şarj teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. 

OPPO VOOC

2014 yılında kullanıcıların hizmetine sunulan VOOC teknolojili Find 7, 30 dakikada yüzde 75 şarj olabiliyordu. Hatta OPPO bu durumu PR çalışmaları sırasında “Beş Dakika Şarj Et, İki Saat Konuş” sloganını kullanıyordu. İşte yapılan PR çalışmaları, şirketin o yıl gerçekleştirdiği akıllı telefon satışlarını yüzde 67 artırarak 50 milyona çıkarıyor. 2016 yılına geldiğimizdeyse kullanıcıların yüzde 30’u, satın almak istediği akıllı telefonda VOOC teknolojisinin olması gerektiğini düşünür hale geliyor. 

OPPO, sadece VOOC teknolojisiyle yetinmiyor. Takvimler 2018 yılını gösterdiğinde şirket, Find X Lamborghini Edition ile SuperVOOC teknolojisini duyuruyor. İki hücreli tasarıma sahip olan SuperVOOC, hızlı şarj desteğini 50 watta kadar artırmış oluyor. 2019 yılına geldiğimizde ise OPPO,  Find X2 gibi pek çok modelinde 65 watt hızlı şarj desteği sunan SuperVOOC 2.0 teknolojisini kullanıyor. Bu hızlı şarj teknolojisi, geçtiğimiz aylarda duyurulan Reno4 Pro’da da kullanılmaya devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.