DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

‘Online mektep diplomaları tüm dünyada kabul görüyor’

16.06.2020
A+
A-

Çağımızın teknolojisi öyle fazla alanın dinamiklerini her tarafta şekillendiriyor. Bugüne kadar değişime en fazla boyun eğmez alanlardan biri olan eğitim metotları da teknolojiden nasibini alıyor. Teknolojik imkanların artmasıyla birlikte uzak öğrenme kavramı giderek yaygınlaşırken canlı bir öğretmen olmadan öğrenme şüphesi de ortadan kalkıyor. KPMG’ye tarafından, 2000 yılından bu yana yüzde 900’lük bir artışla eğitim sektöründe en seri çoğalan pazar; uzak öğrenme olurken, anaokuldan liseye kadarki esas eğitimleri kapsayan K-12 eğitimleri de çabucak dijitalleşiyor. İsviçre’de Uluslararası Bern Okulu kadar kurulan online okul IS Berne Online’ın Genel Müdürü Cody Claver, uzak eğitimin bir alternatif olmaktan çıkarak gereklilik haline gelmeye başladığını ve online okulların geleneksel eğitimin kurumlarının yerini almaya hazırlandığını söyledi.

”Salgın, online temel eğitimin bir alternatif olmadığını gösterdi”
Northeastern Üniversitesi’ne göre, ABD’li her 3 üniversite öğrencisinden en az biri online dersler alarak esas eğitimini destekliyor. Online eğitimin çağın gereklerine paralel olarak yaygınlaştığını oysa COVID-19 salgının bu süreci hızlandırdığını ifade eden Cody Claver, ”Yeni alıcı koranavirüs krizi, 2020 ve 2021 akademik öğretim yıllarının nasıl ilerleyeceği konusunda şüphelere niçin oluyor. Ortaya meydana çıkan idareli belirsizlikler de bilhassa Avrupa’daki çoğu ebeveyn için üzüntü uyandırıyor. Bu süreçte keza ailelerin keza de öğrencilerin desteğine ise online okullar koşuyor. Bu Nedenle 21’inci asır becerilerini kuvvetlendirmek için online öğrenmenin gerekli olduğunu fark edilirken online eğitim bir alternatif olarak yok, çok yönü olan bir K-12 eğitiminin zorunlu yönü olarak konumlanıyor” dedi.

”Online mektep diplomaları tüm dünyada kabul görüyor”
Esas eğitim olarak açıklama edilen K-12 eğitiminin yeniliğe fazla açık olmadığını ama ebeveynlerin ayrıca eğitim maliyetleri keza de öğrencilerin verimi açısından online eğitimin sağladığı avantajları ayrım ettiğini bildiren Claver, ”2011 yılından bu yana IS Berne Online olarak yüksek eğitimli ve tecrübeli öğretmenlerle eğitim maliyetlerini olabildiğince azaltıyor ve online K-12 eğitimlerini modern ve cümbür cemaat için ulaşılabilir ülkü getirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda geleneksel okulların sunamayacağı program ve ders seçiminde esneklik sağlıyoruz. Öğrencilerin yalnızca enerjik bir internet bağlantısı ile dünyanın her yerinden IS Berne Online’ın bir parçası olmasına ve öğretmen destekli sınıflarda öğrenme koçları ve danışmanlar kadar eğitim almalarına ihtimal sağlıyoruz. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tüm dünyada kabul görebilen tamamen akredite bir ABD kolej diplomasıyla mezun ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.