DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

OnePlus 8 Lite işlemcisi için sürpriz gelişme

02.05.2020
A+
A-

OnePlus 8 ve Pro ile birlikte tanıtılması beklenen oysa geciken orta segmen model için yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna kadar telefonun gecikmesinin nedeni işlemci değişikliği.

İlk ortaya çıktığı günden bu yanlamasına Qualcomm ile çalışan OnePlus‘un, 8 Lite  için MediaTek işlemci kullanacağı konuşuluyordu.

OnePlus Z tasarımı sızdırıldı! Geriye Doğru dönüş sinyali var

OnePlus Z tasarımı ortaya çıkt! Üst segment telefonuyla piyasayı kasıp kavuran firma, orta segment için de yeni modelinde çalışmalara başladı.

Ancak son gelen iddialar, Temmuz ayında satışa sunulması beklenen orta seviye 5G telefonun işlemci değişikliği yaptığı.

Yani iddialara tarafından OnePlus, telefonlara önce MediaTek Dimensity 1000 oturtmak istedi. Qualcomm ise çok çekici bir öneri yaparak, Snapdragon 765 işlemcisini yeni yerinde fiyatlı 5G telefona yerleştirilmesini sağladı.

OnePlus Z için resmi bir yorumlama gelmiş olmasa da, iki işlemcinin aynı performans sergilediği söylenebilir. yine de Dimensity 1000 çok daha iyi bir grafik birimiyle donanmış durumda. İşlemci Antutu skorlarında da 765‘cilt fazla daha iyi bir performans gösteriyor.

Buna rağmen 765 suni zeka desteği ve görüntü işlemede fazla daha üstün özelliklere sahip. Şu lahza için OnePlus bu iddialara bir cevap vermiş değil.

Değişmeyen özelliklere kadar ise telefon  90 Hz yenileme hızına sahip bir ekranla karşımıza çıkacak.  Fiyat olarak ise orta segment telefonun İngiltere’de takriben 510 dolar fiyat etiketi piyasaya çıkacağı düşünülüyor.

İlk olarak telefonun isminde yapılan değişim, şimdi de işlemcinin farklı gelmesi gibi gelişmelere bakılırsa OnePlus tarafında kafalar karmakarışık gibi görünüyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, OnePlus 8 Lite veya yeni ismiyle OnePlus Z, beklentileri karşılayabilecek mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.