DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

OnePlus 8 ekranı ile S20’ye meydan okuyacak Son dönemde popülerliği artan şirket yeni telefonu ile dikkat çekmeyi hedefliyor. OnePlus 8 ekranı ile…

14.01.2020
A+
A-

Marka yeni cihazı OnePlus 8’in ekranı için Samsung ile birlikte çalışıyor. Aynı zamanda da şirket yeni cihazıyla Samsung Galaxy S20’ye rakip olacak.

OnePlus’ın yeni akıllı telefonu; OLED teknolojisine, 2560 x 1440 (QHD) çözünürlüğe ve 1.000 nit ekran parlaklığına sahip olacak. Ayrıca, 10 bit panelle gelecek olan cihaz, bu sayede kullanıcılara gerçek HDR 10 imkanını da sunacak.

OnePlus held a screen technology communication meeting, announced a 120Hz 2K + screen, and more screen optimization details. pic.twitter.com/5hqsxhUtQQ

— Ice universe (@UniverseIce) January 13, 2020

Öte yandan şirket ürettiği her 120 Hz yenileme hızına sahip ekranda 0.8 JNCD derecesine de sahip olmayı hedefliyor. JNCD‘nin çıplak gözle fark edilebilen renk çeşitliliği için bir ölçüm olduğunu belirtelim. Bu değeri somutlaştırmak için bir karşılaştırma yapmak gerekirse; Samsung Galaxy Note 10 Plus, 0.4 JNCD derecesine sahip.

Televizyonlarda kullanılan çip OnePlus ekranında da yer alıyor

Şirketin yaptığı sunumda dikkat çeken bir diğer unsur ise yeni ekranda özel bir MEMC çipi kullanılması oldu. Genellikle televizyonlarda kullanılan bu çip, hareketten dolayı oluşan bulanıklığı azaltmak için kullanılıyor.

MEMC, görüntü içerisindeki hareketleri önden tahmin ederek mevcut karelerin içerisine yeni kareler ekleyerek bulanıklık oluşmasını engelliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.