DOLAR 32,2568
EURO 35,0592
ALTIN 2.468,03
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Öncülerin okulu 150 yaşında

15.09.2018
A+
A-

GURME VEDAT MİLOR
Can Kıraç beni kapıya kadar geçirdi

Öncülerin okulu 150 yaşında


Galatasaray’da son sınıftayken kültür ve sanat şöleni düzenledim. Münir Nurettin Selçuk ve Timur Selçuk konser verdi, Şehir Tiyatroları geldi, Burhan Felek ve Mümtaz Soysal konuşmalar yaptı. O zaman gastronomiye fazla ilgim yoktu, önceliğim kültür ve sanattı. Unutamadığım bir şey oldu. Sponsor bulmaya çalışırken Koç Holding’e gittim, koskoca Can Kıraç’la görüştüm. Can Kıraç o kadar centilmendi ki asansöre kadar beni geçirmişti. Galatasaraylılığın önemi işte buydu.

TİYATROCU HALDUN DORMEN
Dostum Benli’yle orada tanıştım

Öncülerin okulu 150 yaşında



Galatasaray Lisesi’ nde benim için en önemli şey ömrüm boyunca en yakın dostlarımdan biri olan Hamit Benli’yle tanışmaktı. Hamit’le tanıştığımda babasının Şehir Tiyatrosu oyuncularından Doktor Emin Benli olduğunu öğrenince daha da yakınlaştım. Onun benim tiyatro hayatımda çok önemli bir yeri oldu. Kendisi bankacı olarak ün kazandı ama Dormen Tiyatrosu’na ömrü boyunca fayda sağladı. Ölümünden önce, kapanan Dormen Tiyatrosu oyuncuları ortada kalmasın diye Akbank Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu.

İŞ İNSANI İNAN KIRAÇ
Thomson hayatımı değiştirdi

Öncülerin okulu 150 yaşında



Galatasaray Lisesi’nde son sınıf öğrencisiyken Thomson adında çok iyi bir Fransızca hocası geldi. Bizim Fransızca hocamızsa aynı zamanda felsefe dersine de giren Dubois’ydı. Galatasaraylılar Thomson’u çok sevdi fakat kendisi öğrencilerin canına okurdu. Bunlardan biri de ben oldum. Thomson eylülde bize, “Sınava boşuna girmeyin, hepinizi sınıfta bırakacağım” dedi. Sonuçta ikmale de kaldım ve okul bir yıl uzadı. Eğer Thomson olmasaydı daha sonra hayatımdaki bazı gelişmeler ya hiç olmayacak ya da çok farklı olacaktı.

class=’cf’>

25 Kasım’a kadar sürecek sergiyi, salıdan cumartesiye 10.00-19.00 saatleri arasında, pazar günleriyse 12.00-18.00 saatleri arasında gezmek mümkün.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.