DOLAR 32,3487
EURO 34,7293
ALTIN 2.419,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

OMÜ’de 55. Karaciğer Nakli Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirildi

OMÜ’de gerçekleştirilen 55. karaciğer nakli operasyonu başarıyla tamamlandı. Detaylar ve başarı hikayesi için tıklayın.

24.03.2024
A+
A-

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen karaciğer nakli operasyonlarına bir yenisi eklendi. 58 yaşındaki bir hastaya yapılan nakil başarılı bir şekilde tamamlandı, böylelikle hastanın hayata tutunması sağlandı.

OMÜ'de 55. Karaciğer Nakli Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirildi

Uzun süredir karaciğer tedavisi gören ve nakil bekleyen 58 yaşındaki S.B.’ye, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilen 10 saatlik zorlu bir ameliyatla hayat verildi. Ameliyat ekibinde bulunan Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut ve Gastroentoloji Cerrahi Bilim Dalı Başkanı ve Karaciğer Transplantasyonu Sorumlu Uzmanı Doç. Dr. Oğuzhan Özşay başta olmak üzere tüm sağlık personeli, hastanın sağlığına kavuşması için büyük bir özveriyle çalıştı.

Hastanın durumu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kağan Karabulut, “OMÜ Hastanesi’nde gerçekleştirdiğimiz bu karaciğer nakli, toplamda 55’inci nakil operasyonumuzdur. Bu vesileyle topluma organ bağışının önemini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Organlarını bağışlayan her birey, bir hayatın kurtarılmasına vesile olabilir. Aynı zamanda bu operasyon özelinde, nadir bir kan grubuna sahip olan hastamızın tedavisinde emniyet güçlerinin kan desteğini de es geçmemek gerekir. Karaciğer nakli, hastaların hayatlarını kurtarmak için hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle, organ bağışının önemini vurgulamak ve insanları bu konuda duyarlı olmaya teşvik etmek gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.