DOLAR 32,3833
EURO 35,0293
ALTIN 2.326,93
BIST 9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Okulun yanı başındaki ağır hasarlı bina öğrencileri tedirgin ediyor

12.03.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli Elbistan ve Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden 11 il etkilendi. Bu depremlerde binlerce bina ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Depremden etkilenen Adana şehir merkezinde de 11 bina yıkılırken, 200 bina da ağır hasar aldığı için yıkım kararı verildi. Deprem yarıyıl tatilinden sonra okulların açılacağı ilk güne denk geldiği için tatil uzatıldı, son olarak 13 Mart’ta açılması kararlaştırıldı. Adana’da bulunan bin 556 okuldan ağır ve orta hasarlı olmayan okullarda 516 bin 775 öğrenci 13 Mart günü yeniden eğitim ve öğretime başlayacak. Ancak bazı okulların çevresinde ağır hasarlı yıkılacak bina olması öğrencileri ve velileri tedirgin etti.

Hıdır Ünverdi Ortaokulunda eğitim gördüğünü, hemen okulun karşısında ağır hasarlı bina olduğunu belirten 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Cumhur Rüzgar Alişan, “Okulumuz sağlam çıktı ama karşısında ağır hasarlı bina var. Ben bu nedenle okula gitmek istemiyorum. Okula gitmeye korkuyorum. Büyük ihtimal okula gitmem. Binanın ne zaman yıkılacağı ise bilinmiyor” dedi.

Okulların uzun süreden sonra açılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren öğrencilerden Eren Örs ise ancak tehlikenin hala var olması ve okul etrafındaki ağır hasarlı binalardan olayı tedirgin olduklarını kaydetti.

Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.