DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Öğrenciden önce kitaplar okula gitti!

03.07.2020
A+
A-

OKULLAR EYLÜL’DE AÇILIR MI?

Sözcü Gazetesi’nden Sultan Uçar’ın haberine tarafından MEB Takviye Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Covid-19 salgını sebebiyle ders kitaplarının zorlama ve ihale sürecini erkenden tamamladı. Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 147 milyon kitabın basıldığını açıkladı.

Kitaplar, sıralarda yerlerini aldı ama 13 Mart’tan bu yana kapalı olan okullara, öğrencinin ne vakit gideceği ise belirsizliğini koruyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz’un, “Günlük vakalar bu ivme ile giderse okulların açılmasında sorun yaşayabiliriz” açıklaması, 7 Eylül’de açılma ihtimalini düşürdü.

Alternatif senaryolar üstünde çalışılan MEB, Bilim Kurulu kararına tarafından hareket edecek. Öğrenciler, okula bu yıl 2 veya 3 gün gidebilir. Eğitimin, yüzde 60’ının online verilmesinin de düşünüldüğü öğrenildi.

ZIT YÜZ VE SEYRELTME MODELİ

– Eğitimin bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan yapılacak.

– Öğrenciler kendi okullarında ikili eğitime geçecek.

– Öğrenci sayısı seyreltilip, derslik mevcudu yarıya indirilecek

– Sınıf 40 kişilik ise 20 öğrenci sabahleyin, 20’si öğleden sonradan alınacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.