DOLAR 32,3795
EURO 34,5717
ALTIN 2.382,27
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

ODTÜ corona virüsten koruyacak tasarımları yayınladı ODTÜ corona virüsten koruyacak tasarımlar için harekete geçti. 3 boyutlu yazıcılarda üretim işlemi uzun…

05.04.2020
A+
A-

Virüsle mücadele edilen şu günlerde, virüsten korunma yöntemleri oldukça önem taşıyor. Maalesef bazı sağlık çalışanları COVID-19 hastası kişileri tedavi ederken virüs etkisinde kalmış ve vefat etmişti. Virüs yayılmasını önleyecek gereçlerin ne denli önemli olduğu da anlaşılmış oldu.

3 boyutlu yazıcılarda üretilen koruyucular sağlık çalışanları ve diğer vatandaşlara koruma sağlıyor. Ancak bu cihazlarda yapılan üretim oldukça masraflı ve 8-10 saat arasında süre alıyor. Bu iki dezavantajdan insanları kurtarmak isteyen ODTÜ Tasarım Fabrikası, yüz koruyucu siper, kapı açma aparatı vb. tasarımlarını ücretsiz erişime açtı.

corona virüsten koruyacak tasarımlar

Erişime açılan tasarımlar herhangi bir 3 boyutlu yazıcıya ihtiyaç duyulmadan, elle yapılabiliyor. Evde olan araç ve gereçlerin kullanılarak yapılabileceği tasarımlara buradan erişebilirsiniz.

Bütün dünyayı etkisine alan COVID-19 nedeniyle, hasta sayısı kürsel çapta 1 milyonu geçmiş durumda. Sağlıklı kalabilmek için virüsten korunmak ve sosyal mesafe kurallarına uymak gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.