DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Note 9 parçalarına ayrıldı! İşte soğutma sistemi!

10.08.2018
A+
A-

Rusya merkezli Hi Tech Mail Ru tarafından parçalarına ayrılan cihazda, en dikkat çekici detay soğutma sistemi oluyor. Zira, Note 9’a kullanılanılan su soğutma sistemi, Note 8’de bulunan pasif soğutmaya kıyasla oldukça büyük bir yapıda.

Samsung’un su – karbon olarak adlandırdığı bu yeni soğutma çözümünde, boruların içinde gerçekten su olduğu iddia ediliyor. Galaxy Note 9’u sökmek için uygulanması gereken adımlar, Note 8 ile tamamen aynı.

Note 8 soğutma sistemi ( sol ) – Note 9 soğutma sistemi ( sağ )

Telefonu sökmeye çalışan kullanıcıları ilk olarak, cihazın içine su girmesini engelleyen IP68 sertifikası nedeniyle kullanılan güçlü yapıştırıcılar karşılıyor. Cihaz içerisindeki bileşenlerin yerleşimi ise neredeyse Note 8’den farksız.

S-Pen tutucuları: Note 8 ( Sağ ) – Note 9 ( Sol )

Ancak, göze çarpan küçük detaylar yok değil. Örneğin, Note 9’da S Pen’in çok daha sıkı bir şekilde tutulduğu görülüyor. Telefonda daha büyük bir hoparlör kullanıldığı görülürken, cihazın şarj portu kolayca değiştirilebilir yapıda.

Genel bir değerlendirme gerekirse, bildiğiniz üzere Note 9 ve Note 8 arasında bazı yenilikler dışında devasa bir fark bulunmuyor. Samsung bu iyileştirmelere soğutma ve S Pen gibi konularda cihazın iç kısmında da yer veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.