DOLAR 32,2854
EURO 34,8133
ALTIN 2.414,08
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Note 9 ekrandan parmak izi okuma özelliği ortaya çıktı!

04.05.2018
A+
A-

Geçmiş dönemde Samsung tarafından ekrandan parmak izi okuma sensörünün Galaxy Note 9 ekranına yerleştirilmesi üzere 3 veya 4 çözüm üzerinde yoğunlaştığı ileri sürülmüştü. Şirketin bu biyometrik sensörü ilk olarak Galaxy Note 9 mu yoksa Galaxy S10 modelinde mi sunacağı hala netlik kazanmamış olsa da patent açıklaması teknolojinin detaylarını ortaya koyuyor.

Parmak izi okuma sensörünün Synaptics Clear ID teknolojisini kullanan Vivo X20 Plus UD modelinde olduğu gibi ekranın alt kısmına yerleştirileceği görülüyor. Modülün yerleştirildiği ekranın algılama bölgesi, kullanıcının dokunma girdisini tespit ediyor ve kontrolü sağlıyor. Bu sırada algılama bölgesinin renk ve parlaklığı da değiştiriliyor. Bu ışık ve renk değişimi ile parmak izi verisi detaylandırılıyor ve sonunda cihaz kilidi açılıyor.

Bu haliyle Samsung’un da Synaptics Clear ID ile aynı yöntemi kullandığını söylemek mümkün. Öte yandan, iki şirketin teknoloji için birlikte çalışıp çalışmadığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Galaxy Note 7 FE kutusundan çıkıyor

Samsung’un piyasadan çektiği Galaxy Note 7 modelinin yenilenmiş ve güvenilir sürümü olan ve Türkiye’de resmen satışa sunulmayan Galaxy Note 7 FE (Fan Edition) kutusundan çıkıyor.

Şu an için teknolojiyi ilk olarak Ağustos veya Eylül ayında Galaxy Note 9 ile görme ihtimalimiz oldukça yüksek. Bu anlamda cihaz, ekrandan parmak izi okuma özelliğine sahip ilk Samsung akıllı telefon ünvanının da sahibi olabilir. Gecikme durumunda ise Galaxy S10 bu unvan için sırada bekliyor.

:: Samsung ekrandan parmak izi okuma özelliği hakkında düşünceleriniz neler? Teknolojinin verimliliği konusunda ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.