DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Nostaljiyi severlerin dikkatine: Atari VCS hazırlanmış sayılır Atari’yi nostalji olmaktan çıkarıp yeni teknolojilere uyarlıyor. İsmini duyduğumuz Atari VCS özellikleri…

01.06.2020
A+
A-

Medium üzerinden yayımlanan bir yazı ile detayları ortaya meydana çıkan Atari VCS için haziran ayının ortaları veya sonlarında satışa sunulacağı söyleniyor. Zaten Atari VCS internet sitesine girildiğinde ön sipariş ekranı çıkıyor. Ön sipariş butonuna tıklandığında ise sizi bambaşka bir sayfaya götürüyor. Burada Atari VCS’in çok şık tasarımı sizi karşılıyor fakat bir sorun var: Fiyat etiketi maalesef fakat çok yüksek.

Yeni tür Atari’nin fiyat etiketinde 389.99 dolar yazıyor. Bu birçok birey için fazla yüksek olsa da gerçi çocukluğunda Atari’nin birincil neslini oynamışların dikkatini çekecektir.

Atari’nin yeni nesli hakkında biraz detaylara girelim. Ilk Önce Atari VCS’in hikayesi iki yıl önce kitle fonlaması ile başladı. Indiegogo’daki proje tanıtımının peşinde sonradan yıllar içinde destek aldıkça, ve geliştirici ekibi de doğru kişilerden oluştukça cihazın son haline gelmeye başladığını gördük. Aşamaları sosyal medya hesapları ve Medium gibi platformlardan paylaşan takım, nihayet internet sitesini de güncelledikten sonra kavuşma anını müjdelemiş oldu.

Gecikmiş bir proje olarak karşımıza meydana çıkan yeni cins Atari’nin teknik özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:

Konsolun ilk önce tasarımından birazcık söz etmek gerekiyor. Minimal ve ince tasarım çizgisinden ilerlenen bu konsol için Atari VCS 800 isimlendirilmesinden yanlamasına bir seçim yapılmış. Bunun yanında Atari’nin herzamanki Joystick’i yer alırken aynı zamanda tasarım olarak Xbox kontrolcüsüne benzer bir modern kontrolcü kullanılmış. Siyah renginin ağırlıkta olduğu olduğu bu konsol için sarı ve kahverengi renklerini veya iyice siyan bir renk de tercih edebiliyorsunuz.

Grafik işlem birimi tarafında Ryzen kullanılan konsol için depolama tarafında 32 GB  kullanılıyor. AYNI ZAMANDA muhakkak hafızasını artırabiliyorsunuz. RAM tarafında ise karşımıza 8 GB DDR4 RAM çıkıyor. Linux, Windows, Steam OS, Chrome OS için uyumlu olan bu yeni nesil Atari, temas tarafında Wi-Fi 802.11 b/g/n 2.4/5GHz, Bluetooth 4.0 kullanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.