DOLAR 32,2905
EURO 34,7615
ALTIN 2.394,66
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Normalleşme Sürecinde Dinç Beslenmenin Yolları

13.06.2020
A+
A-

1 Haziran’da başlayan kontrollü sosyal yaşam düzeninin gelmesiyle birlikte evde geçirilen süre içerisinde alınan kiloları tahsis etmek yapılacaklar listesinin başında yer aldı. Bu dönemde vitamin ve mineralli yiyeceklerin tüketilmesine uyarı çeken Gıda ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Yıldırım, “Hem kronik hastalıkları bedeninizden uzaktan tutan sebze ve meyveleri öğünlerinizde mutlaka bulundurun. Protein, çinko, A, C, E vitamin ve mineralleri yönünden varlıklı yiyecekler seçim edin. Pozitif kilo bağışıklığınızı düşürecektir. böylece ilk önce aldığınız kilolara veda ederek ideal kilonuza ulaşın” dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemine de yük verilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, bağışıklık sisteminin sadece besinleri yemekle güçlenmediğini ve bunun uyumlu olarak yapıldığında etkisinin olduğunu açıklamalarına ekledi.

ÇİĞ SEBZELERİ TUZLAMAYIN!

Coronavirüs döneminde evde geçirilen sürenin fazla olması ve buna hareketsizliğin eklenmesi kilo artışlarını beraberinde getirdi. Bu süreçte yaşanan gerginlik çoğu kişinin yaşam düzenini bozdu. Dolayısıyla tüm bu etkenler sonucunda ödem, bağırsak tembelliği, kabızlık gibi problemler daha sık görülmeye başlandı. Sağlıklı beslenme için bol tahıllı ekmek ve makarna gibi lifli besinlerin tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme Uzmanı Duygu Şimşek, “Sebze ve meyve tüketiminizi artırmalısınız, tatmin edici gelmediğini düşündüğünüzde size yerinde probiyotik takviyesi kullanabilirsiniz. Günlük su tüketiminiz kg başına 35 ml olmalıdır. En önemlisi, tuzlu tüketiminizi sınırlandırmalısınız. Ham sebzelerde tuzlu tercih etmek yerine sumak, nane, kekik gibi diğer baharatlara yer verebilirsiniz” açıklama etti.

İLİşKİLİ HABERLER Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmak İçin Bu Diyeti Uygulayın

Sağlıklı Bir Cilde Sahip Elde Etmek İçin Bu Diyeti Uygulayın

Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin 8 Öneri

Dinç Bağışıklık Sistemi İçin 8 Öneri

Haziran Ayında Hangi Meyve ve Sebzeler Yenmeli?

Haziran Ayında Hangi Meyve ve Sebzeler Yenmeli?

Covid-19 Beslenme Önerileri

Covid-19 Besin Önerileri

İLİşKİLİ GALERİLER Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Vücutta Yağ Yapan 5 Beslenme Hatası

Vücutta Yağ Yapan 5 Besin Hatası

Diyet Sonrası Kilonuzu Korumak İçin 6 Püf Nokta

Perhiz Sonrası Kilonuzu Korumak İçin 6 Püf Nokta

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.