DOLAR 32,4964
EURO 34,8120
ALTIN 2.476,57
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Nokia X60 Serisinin HarmonyOS Kullanacağı Ortaya Çıktı

05.07.2021
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri’nin Trump döneminde Huawei’ye karşı yaptırım uygulamasıyla şirket, kendi işletim sistemini geliştirmek zorunda kalmıştı. Bu işletim sistemine karşı beklentiler karışık durumdayken geçtiğimiz haftalarda HarmonyOS isimli bu sistem resmen tanıtılmıştı. Android ve iOS’un iyi yanlarını birleştirdiğini gördüğümüz HarmonyOS, iki dev şirkete ne kadar büyük bir rakip olacağını yavaş yavaş göstermeye başladı.

Tayvanlı bir kaynağın yaptığı habere göre Finlandiya merkezli akıllı telefon üreticisi Nokia, HarmonyOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlar çıkarmayı planlıyor. Hatta bu akıllı telefonların, yakında tanıtılacak Nokia X60 serisi olması bekleniyor. Nokia’nın Çinli bir şirket olmamasıysa HarmonyOS işletim sistemini tam bir sürpriz yaptı.

Nokia, Android’i yeniden terk eder mi?

nokia

Nokia, bugüne kadar saf Android deneyimi sunan akıllı telefonlar çıkarıyordu. Şirketin HarmonyOS işletim sistemli telefonlar çıkarmaya başlayacağı iddia edilmiş olsa da bu durum, Android’li Nokia’ları artık görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Zaten şirketin bugün bu kadar sönük olmasına neden olan en büyük nedenlerden birisi, zamanında Android’i tamamen terk etmiş olmasıydı. Bu kararı yeniden almaları büyük bir risk olabilir.

Nokia X60 özellikleri:

HarmonyOS ile birlikte çıkacağı söylenen Nokia X60 serisine gelecek olursak, söylentilere göre seride X60 ve X60 Pro olmak üzere iki model yer alacak. İddialara göre seride Xiaomi’nin 192 MP’ini bile aşacak 200 MP’lik bir kamera, kıvrımlı ekran ve 6.000 mAh’lik devasa bir batarya yer alacak. Bu iddiaların artması, akıllı telefon sektöründe kamera yönünde büyük gelişmeler göreceğimiz anlamına geliyor.

Nokia X60 serisinde telefonlara hangi işlemcinin güç vereceği ve ekran özellikleri hakkındaysa henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak seri bir amiral gemisi serisi olacağından, özellikle işlemci tarafında 5G destekli en yeni işlemcilerden birisini bekleyebiliriz. Telefon hakkında yeni detaylar çıktıkça paylaşmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.