DOLAR 32,2671
EURO 34,8131
ALTIN 2.455,43
BIST 10.283,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Nisan’da gidilmesi gereken yerler! Seyahat yazarları seçti…

04.04.2018
A+
A-
1 / 29

Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı, güneşin sıcak yüzünü gösterdiği, doğanın yeniden harekete geçtiği nisan ayı, seyahat dürtülerimizi de harekete geçirir. “Kışın soğuğundan bunaldım, şehrin gürültüsünden kaçmak istiyorum” diyenler için Business Insider seyahat yazarları nisan ayında gidilmesi gereken yerleri listeledi…

Fotoğraflar: Alamy, Business İnsider

2 / 29

Nisan, seyahat için en iyi aylardan biridir. Buz sonunda çözülüyor, çiçekler açılmaya başlıyor ve birçok yerde yoğun kalabalıklardan birkaç ay uzak kalıyorsunuz. İşte şimdi tam zamanı olan o yerler…

3 / 29

WASHİNGTON DC
Günlük yaşamın dinamizmi Amerikan tarihinden öykülerle birleşip başkenti özel şehre dönüştürüyor. Washington son yıllarda epeyce değişti. Artık New York usulü biftek yemek ve federal hükümet binalarının mermer kaplı koridorlarında adımlamak dışında yapacak çok şey var.

4 / 29

Hatta unutulmaz birkaç gün geçirmek mümkün. Nisan ayında dünyaca ünlü ‘Ulusal Kiraz Çiçeği Festivali’ için yüz binlerce turist Amerika’nın başkentine akın ediyor.

5 / 29

Burada, 1912 yılında Tokyo’dan bir hediye olarak alınan Japon kiraz ağaçlarının çiçeklenmesini kutluyor. Üç hafta süren festivalde, konser ve geçit töreni gibi etkinliklerin yer alıyor. Ayrıca bu yıl rekor bir katılım bekleniyor.

6 / 29

VALPARAÍSO, ŞİLİ
Başkent Santiago’ya 120 kilometre uzaklıkta bir liman kasabası Valparaiso, Nobelli şair Neruda’nın evinin bulunduğu yer.

7 / 29

Burası doğası ve renkli yapıları nedeniyle görülmeye değer.

8 / 29

KANARYA ADALARI
Atlas Okyanusu’nun İspanya’ya yakın sularında konumlanmış Kanarya Adaları tatil denilince ilk akla gelen cennetlerden biri.

9 / 29

Coğrafi konumu, doğası, birbirinden ilginç tarihi güzellikleriyle Kanarya Adaları aynı zamanda gemi turlarının da en çok uğradığı limanlardan biri olma özelliğine sahip.

10 / 29

Burada her zevke uygun seçenekler mevcut. Örneğin, Gran Canaria, enerjik bir gece hayatı sahnesine sahipken Tenerife, plajlar, yiyecek ve gezi için sıcak bir nokta.

11 / 29

Fuerteventura, rüzgâr sörfü sevenler için bir cennet. La Gomera ise yürüyüşçüler için tercih edilen ada…

12 / 29

CHARLESTON, GÜNEY KAROLİNA
Genç Amerika Birleşik Devletleri’ne zor yıllar yaşatan iç savaşta ilk bombanın atıldığı kent Charleston. Koloniyal dönem, iç savaş derken yaşamlarını düzene sokabilmek Charlestonlular’ın yüzyıllarına mal olmuş.

13 / 29

Nisan ayında şehir harika bir çehreye dönüşüyor. Charleston’da gezilip görülmesi gereken yerlerin başında Rainbow Row gelmekte; burada 18. yüzyıla kadar geçmişi olan tarihi binalar bulabilirsiniz.

14 / 29

Ayrıca şehirde restore edilmiş, 100 yaşının üzerinde birçok konak mevcut. Wentworth Konağı, Josep Aiken Konağı, Nathaniel Russell’ın Evi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

15 / 29

HAVANA, KÜBA
Artık zaman içinde donup kalmış bir şehir değil Havana. Küba’nın kontrollü serbest ticarete açılma politikası dönüşümü başlattı.

16 / 29

Antika Amerikan otomobilleri, salsa şarkıcılarıyla klasikleşen görüntüye yemekten, kültüre, eğlenceden, konaklamaya yaratıcı fikirler katıldı. Nisan ayında, Havana’da hava mükemmel…

17 / 29

Burada, Eski Havana’nın tarihi sokaklarında dolaşabilir, Plaza de Armas’ta görkemli binalara hayran kalacaksınız.

18 / 29

KANSAS CİTY, MİSSOURİ
Kansas, 450 bin civarında nüfusuyla hızla gelişmekte olan ABD’nin eyaleti… Özellikle müzeleri, parkları ve hayvanat bahçesiyle aile dostu geziler için harika bir destinasyon… Gezilecek birçok yer var. Dünyaca ünlü Nelson-Atkins Müzesi Kansas’ın en değerli hazinelerinden biri.

19 / 29

Sergilenen koleksiyonlarda 2000’den fazla antik Mısır heykelleri ve Japon koleksiyonları bulunmakta. Kansas city Hayvanat bahçesinde ise 900 hayvan ve 200 dönümlük arazisi ile size eğlenceli anlar yaşatacak. Kansas’ın hemen doğusunda bulunan Powell Gardens inanılmaz tarih geçmişiyle, barındırdığı bitki ve çiçeklerle güzel bir botanik bahçe… Özgürlük anıtı ve I. Dünya Savaşı Müzesi de görülmesi gereken yerlerden…

20 / 29

ROMA, İTALYA
Üç bin yıllık bir tarihe sahip Roma’ya âşık olmamak imkansız, tıpkı Roma’ da âşık olmamanın imkansızlığı gibi.

21 / 29

Bir şehir düşünün aşkı tarihinin her köşesinde yaşamış, düşünün ki aşkı tanrılarına adamış.

22 / 29

Tanrıçasını yaratmış mitolojisinde… Göklere sığdıramamış Venüs’ünü, şehrin her yerine nakşetmiş. Roma’yı tersinden okuduğunuzda bir sürprizle karşılaşıyorsunuz: ‘Amor’ yani aşk…

23 / 29

Roma’yı gezmenin şimdi tam zamanı… Hava nisan ayında harika…

24 / 29

KIBRIS
Kıbrıs deyince aklımıza sadece deniz, kum, lüks oteller ve kumarhaneler gelmemeli.

25 / 29

Adadaki ilk yerleşim MÖ 10 binli yıllara kadar uzanıyor. Burası Mısır, Finike, Lüzinyan, Pers, Roma ve Osmanlı gibi farklı medeniyetlerin eserlerini bir arada bulunduran nadir bir coğrafya.

26 / 29

Mutlaka listenize eklemelisiniz…

27 / 29

TOKYO
Japonya’nın nüfusu yaşlansa da Tokyo her zaman genç. Yüzyıllar boyunca depremler, yangınlar, seller ve nice felaketler atlatıp yenilenmiş.

28 / 29

1990’ların gökdelen yarışı yavaşlayıp yerini liman ve sahil sayfiyesi modasına bıraktı. 160 bin restoranı, alışveriş ve ibadet merkezleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

29 / 29

Dünyanın en etkileyici doğa olayları
Doğa, dünyanın dört bir yanında paha biçilemez pek çok güzellik sunuyor. Gökkuşağı renklerinde dağ veya ağaç, denizin ortasında büyük bir çukur, dinmek bilmeyen yıldırımlar… Üstelik bu büyülü güzellikteki yerlerden biri de Türkiye’de… İşte gözlerinizi alamayacağınız muhteşem doğa olayları… Detaylar için videoya tıklayınız…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.