DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Nihat Özdemir: ‘Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık’

06.05.2020
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dünyada etkisini bildiren korona virüs salgını nedeniyle ertelenen liglerle ilgili kararını verdi. Bugün gerçekleşen TFF Idare Heyeti toplantısının ardındaki Başkan Nihat Özdemir, liglerin 12-13-14 Haziran haftasında başlatılacağını duyurdu. İnsanlık tarihinin en engebeli dönemlerinden birini yaşadığımızı vurgulayan Özdemir, “Çin’de ortaya çıkan korona virüs salgını, bütün dünyayı sardı ve 5 ay geçmesine karşın etkisini hala sürdürüyor. Bu süreci birlik beraberlik içerisinde asgari kayıpla atlatmaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu felakete aleyhinde her türlü tedbiri zamanında alarak dünyaya misal bir mücadele gösterdik. Pandemiyle savaşımızda her gün daha iyiye içten gidiyoruz. Ama tedbirlerden hiç vazgeçmeden, mücadeleyi katiyen bırakmadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Futbolun oynanabilmesi için tüm tedbirleri taşıyan bir protokol hazırlandı”

Özdemir, yaşanan süreçten Türk futbolunun da etkilendiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Devletimizin aldığı kararlarla sportif tedbirleri dünyada en seri şekilde bölge ülkelerin başında geliyoruz. Türkiye’de 11 Mart’ta birincil vakanın görülmesinin ardından maçlarımızı seyircisiz oynattık, birincil ölümlü vakalar sonrasında da liglerimizi erteledik. Allaha şükürler olsun fakat, o dönemde sahalarımızda virüs çıkmadı. Hemen 1.5 ay gibi bir süre geçti. Futbol ailesi olarak keza dayanışma ayrıca önlemler konusunda gerekli bütün adımları attık. Türkiye Futbol Federasyonu olarak virüse karşısında istikrarlı mücadelemizle manâlı bir yol aldık. Devletimizin kararlarına harfiyyen uyduğumuz gibi futbola dönüş için Sağlık Durumu Kurulumuz çok önemli bir alıştırma gerçekleştirdi. Futbolun oynanabilmesi için bütün tedbirleri taşıyan bir protokol hazırlandı. Bunun birinci kısmını kamuoyu ile paylaştık, müsabaka evresini de en kısa sürede kulüplerimize ve kamuoyuna duyuracağız.”

“UEFA ve FIFA ile görüşmeler yaptık”

Bugüne dek en sağlıklı şekilde liglerin tamamlanması yönünde uğraş gösterdiklerini söyleyen Özdemir, “Önce sağlık anlayışımızdan hiç vazgeçmedik. Hep Türk futbolunun selametini düşünerek hareket ettik. Futbolumuzun bu krizden en düşük şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu süreçte Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile toplantılar yaptık, Süper Lig, 1. Lig, 2. ve 3. Lig kulüplerimizin fikirlerini aldık. Afiyet Bakanlığı, Bilim Kurulu ilk önce devletimizin tüm kurumları ile istişare içinde süreci değerlendirdik. UEFA ve FIFA ile görüşmeler yaptık. Gerekli düzenlemeleri yaptık. En son Sağlık Durumu Bakanımız Fahrettin Koca ile bir mülâkat gerçekleştirdik. Kendisine bizleri kabul ettiği, değerli bilgilerini paylaştığı için teşekkür ediyorum. Bakan Koca, fiilen zorlama bir görevi başarıyla yürütüyor, verdiği mücadele ve duruşu ile hepimize misal oldu. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bugün de Idare Kurulumuz toplandı. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla hazırladığı Normalleşme Planı kapsamında değerlendirmelerde bulunduk” açıklamasını yaptı.

“Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık”

“Görevimizin zorluğunu ve sorumluluğumuzu biliyoruz” diyen Özdemir, “Bütün şartları göz önünde bulundurarak bir yol haritası çizdik. Bütün kamuoyunun da merakla beklediği kararımızı derhal sizlere duyurmak istiyorum. Şimdilik olmak kaydıyla, elimizde öbür senaryolarımız da bulunmakla birlikte ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. Bu kararımızla liglerin belirlediğimiz takvimde oynanması için Sağlık Durumu Bakanlığımıza başvuru edeceğiz. Sağlık Durumu Bakanlığımız da konuyu bugüne değin kıymetli çalışmalara imza atan Bilim Kurulumuza havale edecek. Afiyet Bakanlığı ve Bilim Kurulu, beraber yapacakları çalışmalar sonrasında müsabakaların nasıl ve hangi şartlarda oynanacağına karar verecek. Bu süreçte Bilim Kurulu’nun Sağlık Durumu Kurulumuzla beraber oluşturacağı değerlendirmeleri de içeren sürecin sonunda ortaya çıkacak esasları bütün kulüplerimize bildireceğiz. Bilim Kurulumuz bu çalışmalarını yürütürken biz de Futbol Federasyonu olarak Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Liglerimizdeki kulüplerimizi temsil eden Kulüpler Birliği Vakfı ve dernekleri ile görüşmeler yapmaya başlayacağız. Tüm istişarelerimizi yapıp Sağlık Durumu Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun maçların nasıl oynanacağına dair kararı çerçevesinde ligleri başlatacağız” biçiminde konuştu.

“Kupalarımızı sahada vereceğiz”

Devletin bütün kurumlarının desteğiyle sezonu tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Özdemir, “Antrenmanlarına başlayan kulüplerimizin bu süre dahilinde hazırlanmış hale geleceğine inanıyoruz. Hiçbir şeyin eskisi olmayacağını biliyoruz fakat yeni dönemi de fırsata döndürmek istiyoruz. böylece, aklıselim içerisinde kararlara hürmet duyarak, kişisel ve toplumsal tüm sorumluluklarımızı yerine getirerek bunu başaracağımızdan eminiz. İnşallah liglerimizi en güzel şekilde temmuz ayı sonunda tamamlayacağız, kupalarımızı sahada vereceğiz ve ağustos ayında da UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ülkemize uygu şekilde ev sahipliği yaparak sezonu taçlandıracağız. Aldığımız kararlarımızın ülkemize ve Türk futboluna uğurlu olmasını diliyorum. Hiçbir virüse meydanı bırakmayacağımızı belirterek hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.