DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Niğde’de Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) El Emeği Ürünler Sergisi Açılışı

Niğde’de Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın el emeği ürünler sergisi açılışıyla kadınların sanatsal ve kültürel katkıları kutlanıyor. Kaçırmayın!

23.06.2025
A+
A-

Niğde’de Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile Halk Eğitim Merkezi İş Birliğiyle El Emeği Sergisi Açıldı

Niğde’de, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği el sanatları ürünlerinin sergilendiği etkinliğin açılışı gerçekleştirildi. Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen sergi, kadınların yaratıcılığı ve el emeğinin ön plana çıkmasını amaçlayan önemli bir adım oldu.

Açılışa, Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çiftçibaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar ile birlikte birçok kurum ve kuruluş temsilcisi ile kursiyerler katıldı.

Programın başlangıcında, protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından kurdele kesilerek serginin resmi açılışı yapıldı. Açılış sonrası, standlar gezilerek ürünler hakkında detaylı bilgiler alındı ve kadınların el emeği göz nuru çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldular.

KADEM İl Temsilcisi Aynur Demirtaş yaptığı açıklamada, bu yıl el sanatları alanında yaklaşık 20 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen kursların sonucunda ortaya çıkan eserlerin sergileniyor olmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Demirtaş, serginin kadınların üretkenliğini ve yaratıcılığını görünür kılmak adına önemli bir platform olduğunu vurguladı. El yapımı takılar, tablolar, vazolar ve çeşitli dekoratif eşyaların sergilendiği standlar, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Bu anlamlı etkinlik, kadınların el emeğine verdiği değeri ve onların üretkenliğini teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak Niğde’de iz bıraktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.