Göbeklitepe Film Festivali Şanlıurfa’da Uluslararası Ses Getirecek
Göbeklitepe Film Festivali, Şanlıurfa’da uluslararası ses getirecek: heyecan dolu yapımlar, kültürel zenginlik ve sinemanın buluşması.
Şanlıurfa’da bu yıl 4. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali heyecanı başlıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği’nin ortak çalışmasıyla düzenlenen etkinlik, 20-23 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açacak.
Festivalin Genel Koordinatörü Ahmet Yavuzel, otelde düzenlenen tanıtım toplantısında festivalin hazırlık sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Bu yıl 300’ün üzerinde başvurunun alındığını belirten Yavuzel, ulusal ve uluslararası kategorilerde finale kalan 16 filmin bulunduğunu söyledi. Finalisti olan filmlerin yönetmenlerini, oyuncularını ve yapımcılarını Şanlıurfa’ya davet ettiklerini belirten Yavuzel, ayrıca festival kapsamında özel gösterimlerin de gerçekleştirileceğini kaydetti.
Festival Direktörü Mustafa Deniz Doğan ise her yıl artan ilginin, etkinliği sadece sinema sanatıyla sınırlı kalmayan bir platforma dönüştürdüğünü vurguladı. Doğan, bu yıl da Şanlıurfa’nın büyüleyici atmosferinde değerli yönetmenler, oyuncular ve özel konukların konuk edileceğini ifade etti. Yarışma filmlerinin her birinin özgün hikâyeleriyle insanlık tarihini merkeze alan etkileyici bir anlatı sunduğunu belirtti.
Kaynak: AA / Cebrail Caymaz – Kültür Sanat