DOLAR 32,3027
EURO 34,7805
ALTIN 2.389,43
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Netflix Türkiye kullanıcı sayısı belli oldu! Salgın etkisi! Corona virüsü salgını sebebiyle önemli bir yükselme sağlayan Netflix Türkiye kullanıcı sayısı ile karşımızda…

17.06.2020
A+
A-

Bu kapsamda Netflix’in abone sayısında ve buna tabi olarak gelirlerinde önemli bir çoğaltma yaşandı. CompariTech kadar paylaşılan 2020’nin birincil çeyreğine ait raporlar bunu açıkça gözler önüne seriyor. 2019 yılının sonuna gelindiğinde 167 milyon aboneye sahip olan platform, Nisan 2020 itibariyle 183 milyon aboneye ulaştı.

Türkiye’deki durum: 2020’nin birincil çeyreğinde 200 bin civarında yeni abone kazanan Netflix’in ülkemizdeki abone sayısı 1.7 milyonu geride bıraktı. Bu kapsamda ilk çeyrekte ülkemizde 53 milyon dolar civarında bir gelir elde eden Netflix’in ikinci çeyrek sonunda ülkemizde 1.9 milyondan pozitif aboneye sahip olması bekleniyor.

Ast, salgının Netflix’in abone sayısı ve geliri üzerindeki gerçek etkisini görmek için ikinci çeyrek verilerinin açıklanması gerekiyor. Bu şekilde bir çoğalma ile 200 milyon abonenin geride bırakılması oldukça basit. Ama, birçok ülkede olağan hayata geçişin başlaması ve insanların jurnal hayattaki işlerine dönmesi nedeniyle abone sayısındaki artışta ciddi bir yavaşlama laf konusu olabilir.

Netflix Türkiye kullanıcı sayısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.