DOLAR 32,4103
EURO 34,8419
ALTIN 2.479,71
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Netflix Tarihinin En Pahalı Dizisi Yarın Yayınlanacak! Peki Sandman’de Bizi Neler Bekliyor?

04.08.2022
A+
A-

Çizgi romanların sinemaya veya dizilere uyarlanmasına artık hepimiz alıştık. Nerede iyi bir fikir görsek bir şekilde çizgi romanlarla bağlantılı ya da çizgi roman uyarlaması çıkar oldu. Netflix’in bugüne kadarki en pahalı dizisi olacak Sandman için de durum farklı değil.

DC’nin daha karmaşık ve yetişkinlere yönelik hikayeler anlattığı alt yayınevi olan Vertigo etiketiyle çıkan Sandman, o kadar iyiydi ki küresel fenomene dönüştü, prestijli ödüllerin ödül kıstaslarını değiştirtti, pek çok yeni serinin ve karakterin doğuşuna önayak oldu. Çıkışından bu yana serinin bir dizisi yapılsa nasıl olacağı merak ediliyordu. Yakında bu soruya cevabımızı alacağız.

Kimdir bu Sandman?

sandman

Çizgi romanların ilk ortaya çıktığı dönemlerde DC yayınevi, Batman’in başarısının üzerine yeşil takım elbiseli, gaz maskeli bir kahraman yarattı. Sandman adlı bu karaktere çizgi roman okurları sempati gösterse de hiçbir zaman karakter aşırı popüler olmadı. 90’lı yıllarda ise bu karakter, konuk oyuncu olduğu birkaç panel dışında içinde yer almasa da, en büyük çizgi romanlardan birinin temelini oluşturmuş oldu. 

1980’lerin sonunda DC, Sandman karakterini yenilemeye karar verdi. Bu iş için de Amerikan Tanrıları, Mezarlık Kitabı, Yıldız Tozu, Coraline, Anansi Çocukları gibi pek çok eserden tanıdığımız Neil Gaiman ile anlaştılar. Aslında bir önceki paragrafta anlattığımız karakterin hikayesi anlatılacaktı ancak Gaiman bambaşka bir konseptle geldi. Yönetimin de yeşil ışık yakmasıyla yepyeni bir Sandman ortaya çıktı.

Rüyaların efendisi Morpheus ile tanışmaya hazır olun!

sandman

Sandman evreninin en temel karakteri olan Sandman, Endless (Türkçeye “daimiler” olarak çevrilmiştir) ailesinin bir üyesidir. Aile toplamda yedi kardeşten oluşur. Bu kardeşler büyükten küçüğe doğru Destiny (Kader), Death (Ölüm), Dream (Rüya, baş karakterimiz), Destruction (Yıkım), Desire (Arzu), Despire (Umutsuzluk) ve Delirium (Delilik -Eskiden Delight idi) şeklindedir. Tabii karakterlerin arasında bir kan bağı yok, temsil ettikleri alandan güç alır ve o alana hükmederler.

Genellikle siyah saçlı, soluk beyaz tenli bir karakter olan Morpheus aslında istediği şekle girebilir, bakan kişinin beklentilerine göre şekil alabilir. Neredeyse ölümsüz olan karakterin sahip olduğu güçler hem çok hem de çeşitlidir. 

Sandman için hikayelerin hikayesi denir. Gerçekten de 75 sayı süren çizgi roman adeta bir antoloji gibi ilerler. Bu hikayelerde Sandman’in kendisi de zaman zaman konuk oyuncu ya da yan karakter konumuna geçer. Haliyle bizi ilginç bir dizi yapısı bekliyor.

Peki dizide ne anlatılacak?

Netflix’in yayınladığı fragmana bakarsak, ilk sezonda çizgi romanın ilk ve ikinci cildinde gördüğümüz karakterler ve olayları göreceğiz. Böylece karşımıza çıkacak karakterleri de dizide düzgün bir şekilde tanıma fırsatı bulacağız. 

Olaylar, fragmanda gördüğümüz kadarıyla, büyücü Roderick Burgess’in Dream’i hapsetmesiyle başlayacak. Çizgi romanlarda 70 yıl kadar bir camın içerisinde hapis kalan Dream (Tom Sturridge canlandıracak), kurtulduğunda kendisinden çalınan güçlü özel eşyalarının ve intikamının peşine düşer. En sürprizbozan vermeden hikayeyi özetlemiş olsak da olaylar tabii ki bu kadar basit değil. 

sandman

Sandman’in düşler krallığındaki kahyası Lucienne, ilk hikayenin kahramanları Abel ve Caine (Habil ile Kabil), Netflix John Constantine’i kullanamadığı için onun yerini alan Johanna Constantine, Lucifer (Evet, Tom Ellis’in canlandırdığı ile aynı karakter ancak bu defa Gwendoline Christie tarafından canlandırılıyor), Kuzgun Matthew ve Mervyn Pumpkinhead (Mark Hamill tarafından seslendirilecek) gibi karakterleri de ilk sezonda tanıyacağız.

Fragmanda ayrıca Boyd Holbrook’un canlandırdığı Korintli karakterini de görüyorız. Kendisi gözleri oymaya takıntılı bir kabus ve Dünya’da kaçak olarak yaşıyor. Muhtemelen bu karakter dizinin final bölümünde yer alacak. Ayrıca Lyta Hall, Gilbert ve Rose karakterlerini de göreceğiz.

Sandman, çizgi roman tarihine etkisi ve ağırlığı anlamında baktığımız zaman Watchmen ve V for Vendetta ile benzer bir öneme sahiptir. Bakalım Netflix bu seriyi başarılı bir şekilde ekranlara uyarlayabilecek mi? 

Sandman, 5 Ağustos 2022‘de Netflix’te olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.