DOLAR 32,2049
EURO 35,0833
ALTIN 2.470,85
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Kripto para piyasası çok sert düşüşte!

25.11.2018
A+
A-

GPU, CPU, HDD gibi parçalarla, bilgisayar gücü ile kazanılabilen sanal paralardan ibaret olan kripto paralar, popülerliğini ve değerliliğini hızla kaybetmekte.

En popüler ve en değerli para birimi olan Bitcoin‘in birimi, bu sene içerisinde 19.000 dolar seviyelerini görmüşken, şu an için Bitcoin birim fiyatı 3600 dolar seviyelerine düşmüş durumda.

En popüler örnek olan Bitcoin’i, durumun vehametini açıklamak açısından özellikle örneklendirdik. Sadece Bitcoin değil, piyasada bulunan tüm para birimlerinin değerleri de hızla düşmeye devam etmekte. Öyle ki bugün itibari ile, tüm kripto para piyasasının toplam hacmi, ünlü fast food zinciri McDonalds’dan bile daha düşük bir hacme sahip.

McDonald’s, 140 milyar dolar değere sahipken, tüm piyasanın toplam değeri ise şu an 139 milyar dolar. Rakamlar çok büyük olsa da, bahsettiğimiz şey McDonalds’ın ne kadar küçük veya büyük olduğu değil. Burada önemli olan kısım, bir para piyasasının tamamının, bir şirketten daha küçük bir boyuta düşmüş olması. Bu da kripto para piyasasının saygınlığının insanların gözünde düşmesi demek.

Google, Bitcoin’i yasaklıyor!
Google, Bitcoin’i yasaklıyor!

Bitcoin ve tüm kripto para birimlerine olan büyük baskı sürmeye devam ediyor. Doğu tarafında kıskaç altında olan Bitcoin’e şimdi de Google’dan büyük bir darbe geldi.

Piyasanın geçen seneki değeri ise 819 milyar dolarlık bir rakama tekabül ediyordu. Bu da sadece bir sene içerisinde, piyasanın %80’den fazla düşüş göstermiş olması demek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.