DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Netanyahu’nun anketlerde oy oranları düştü, İsrailliler Benny Gantz’i istiyor

Abluka altındaki Gazze’yi işgal etmek için harekete geçen ve iki ayı aşkın süreden bu yana kentte katliam yapan İsrail’de siyasi kriz yaşanıyor. 7 Ekim sonrası yaşananlar nedeniyle Netanyahu hükümetinin popülerliği azalırken, Ulusal Birlik Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz’ın yıldızı parlıyor. Bir gazetenin yaptığı ankete göre İsrail halkının yüzde 51’i Gantz’ı desteklerken yüzde 31’i ise Binyamin Netanyahu’ya desteğini belirtti.

16.12.2023
A+
A-

İsrail‘de yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın yüzde 51’inin, Ulusal Birlik Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz’ın başbakanlık görevini üstlenmesini desteklediğini ortaya koydu. Gazze’de katliam emri veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu destekleyenlerin oranı ise yüzde 31 çıktı.

İSRAİLLİLER GANTZ’I BAŞBAKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYOR

İsrail’in “Maariv” gazetesi, 510 İsrailliden oluşan rastgele bir örneklemi içeren Lazar Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen anketin sonuçlarını yayınladı. Haberde, ankete katılan İsraillilerin yalnızca yüzde 31’inin mevcut Başbakan Binyamin Netanyahu’nun makamında kalmasını desteklediği, yüzde 51’inin Gantz’ı başbakanlık pozisyonuna uygun gördüğü, yüzde 18’inin ise bu konuda bir fikir belirtmediği aktarıldı.

İsrail Eski Savunma Bakanı Benny Gantz

NETANYAHU’NUN POPÜLERLİĞİ AZALDI

Anket sonuçlarına göre, Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi’nin popülerliğinin azaldığı, bugün seçim olsa 120 sandalyeli İsrail Meclisinde Likud’un 17, Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi’nin ise 39 milletvekili çıkaracağı belirtildi. Likud ve müttefiki partilerin ancak 43 sandalye elde edebileceği ve hükümeti kurma yeter sayısı olan 61 milletvekiline ulaşamayacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.