Neşet Ertaş Kültür ve Müzik Festivali Tamamlandı
Neşet Ertaş Kültür ve Müzik Festivali tamamlandı: Geleneksel türküler, coşkulu sahneler ve unutulmaz anlar yaşandı.
Neşet Ertaş Kültür ve Müzik Festivali, Kırşehir’de başarıyla tamamlandı. Konser öncesi sahnede Yunus Deveci, Harun Çulha ve Tahir Uçar performans sergiledi.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini öğrenilmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Halk Müziği Korosu ile şarkıcı Yavuz Bingöl’ün festival kapsamındaki konserlerini iptal etti.
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem sonrası yıkılan bir binadan söz edildiğini belirtti ve can kaybı olmamasını temenni ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ayrıca festival kapsamında Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde “Yaşayan İnsan Hazineleri Dilinden Halk Ozanlığı ve Abdallık” konulu söyleşi de düzenlendi.
Kaynak: AA / Serkan Güner – Güncel Kaynak: Haberler.com