DOLAR 32,6004
EURO 34,8095
ALTIN 2.502,27
BIST 9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Nerede Üretildiği Bilinmeyen Maskelere Dikkat!

27.09.2020
A+
A-

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı Mehmet Narin, vatandaşların maske kullanımı ile ilgili uyarılarda bulundu. Semt pazarlarından satın alınan ve hijyenik ortamlarda üretimi sağlanmayan maskelerin, korona virüse oranla 100 kat daha tehlikeli olduğunu belirten Narin, Diyarbakır’da maske kullanımının da azaldığını gözlemlediğini aktardı. Mehmet Narin, vatandaşların maskeyi doğru biçimde kullanmasının önemine değinerek, semt pazarları ile seyyar satıcıların tezgahlarında bulunan maskelerr konusunda uyarıda bulundu. Koronavirüs salgınının başlangıcında maske fiyatlarının oldukça yükseldiğini hatırlatan Narin, ‘50 adet maske bulunan bir kutunun fiyatı ortalama 150 liraya kadar çıkmıştı. Şuanda maske fiyatı 20 liraya kadar düştü ama vatandaşların çok fazla kullanmadığını gözlemliyoruz’ şeklinde konuştu.

SEYYAR SATICILARDAN MASKE ALINMAMALI

Salgının ardından gelen maske takma zorunluğu Türkiye’de uygulanmaya başladıktan sonra, neredeyse her yerde maske satışları ile karşılaşmamız mümkün. Narin, sahte maske satışına da dikkat çekerek, ‘Vatandaşlar maske alacağı yerlere dikkat etmesi gerekiyor. Şuan maalesef pazarda ve seyyar satıcılarda, nerede üretildiği bilinmeyen maskeler satılıyor. Bu maskeler bizi bırakın virüsten korumayı, sağlığımızı bile olumsuz etkileyebiliyor, virüs kapmamıza neden olabiliyor. Çünkü hijyenik bir ortamda üretilmeyen her maske aslında korona virüsten 100 kat daha tehlikelidir diyebiliriz’ ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların ise maske alırken, ful ultrasonik diye adlandırılan kaynak yerlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, lastiğin üzerinde bulunan herhangi bir dikiş izi varsa o maskenin tercih edilmemesini öneriyor. Narin, maskenin 3 katmanlı olmasına ve burun telinin bulunmasına da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerken,  ‘Maskenin hijyenik bir ambalajda olacak şekilde almalarını tavsiye ediyoruz. Üzerindeki firmanın kayıtlı ve gerekli belgeye sahip olmasına da dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlara dikkat etmezsek sağlığımızı tehlikeye düşürebiliriz’  açıklamasını yaptı.

İLİşKİLİ HABERLER Bakan Selçuk: 'Okullarda Maske Dağıtılacak'

Bakan Selçuk: ‘Okullarda Maske Dağıtılacak’

Kovid-19 Farkındalığı İçin Maskesine Kilit Taktı

Kovid-19 Farkındalığı İçin Maskesine Kilit Taktı

Türkiye Bosna Hersek'e İlham Oldu

Türkiye Bosna Hersek’e İlham Oldu

Maske, Aşı Gibi Antikor Gelişmesini Sağlıyor

Maske, Aşı Gibi Antikor Gelişmesini Sağlıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Bağışıklık Güçlendiren 6 Önemli Besin

Bağışıklık Güçlendiren 6 Önemli Besin

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Meyve ve Sebze Suları Ne Kadar Sağlıklı?

Meyve ve Sebze Suları Ne Kadar Sağlıklı?

Bunu Da Moda Yapmazsınız Artık! Pandemi Dönemine Damgasını Vuran Maske Modası

Bunu Da Moda Yapmazsınız Artık! Pandemi Dönemine Damgasını Vuran Maske Modası

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.