DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Nasıra Ne İyi Gelir? Nasır Nasıl Geçer?

15.05.2020
A+
A-

Ayakta ileri gelen nasır bilhassa, gün içerisinde fazla pozitif yürüyen ya da ayakta duran kişilerde, ayakların durmadan pabuç içerisinde kalmasına tabi olarak görülebileceği gibi ayak yapısına uygunsuz ayakkabılar ile etap aralarında oluşan sürtme, ezilme ve yarı sebeplerden de ortaya çıkabilir. Sizin için nasıra iyi gelen doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte ayrıntı…

SICAK SUDAN YARARLANIN

Nasırı onarmak için ilk olarak ayağınızın üzerindeki ölü ve sert deriden kurtulmanız gerekir. Bunun içinse ayaklarınızı sık sık sıcak suya sokmalısınız.

PONZA TAŞI VEYA AYAK TÖRPÜSÜ

Ayaklarınızdaki derinin kendini yenileyebilmesi için ölü cilt hücreleri ve sertliklerden kurtulmanız gerekiyor. böylece sıcak su ile yumuşattığınız ayaklarınızın sertleşmiş bölgelerini ponza taşı veya törpü uygulayarak bu derilerden arınmasını ve yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinin içeriğinde bulunan maddeler nasırın sertleşmiş düzeyini çare eder. Bu yöntemi düzenli olarak kullanırsanız ayağınızda oluşan nasırdan kurtulabilirsiniz. bir parça pamuğu elma sirkesi ile ıslatın ve topukta nasır olan bölgenin üzerine koyun. Pamuklu topu bant ile kapatın ve gece bütün gece bekletin. Sabah ölü cildi ponza taşı ile ovalayın. Bu işlemi nasır ortadan kaybolana değin her gün her yerde etmeniz gerekir.

TABANLIKLAR

Ayakkabılarınıza özel bir tabanlık yerleştirerek ayaklarınızın daha az yorulmasını sağlayabilir, aynı zamanda ayak derisinin de aşınmasını engelleyebilirsiniz.

MUZ PEELİNGİ

Severek tükettiğiniz meyvelerden biri olan muzu yedikten sonradan kabuğunu çöpe atmak yerine peeling olarak kullanabilirsiniz. Kabuğunu nasırlı bölgeye sürerek nasırınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

İLAÇ TEDAVİSİ

İlerleyen ve acı veren nasırlar içinse mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir. Bilirkişi kişinin kontrolünden sonra ilaç tedavisi görmeniz gerekebilir.

İLİşKİLİ HABERLER Nasır Neden Olur?

Nasır Niçin Olur?

Nasır Neden Çıkar? Nasırı Geçirmenin Yöntemleri

Nasır Neden Çıkar? Nasırı Geçirmenin Yöntemleri

Nasır Sertleşmeden Nasıl Tedavi Edilir?

Nasır Sertleşmeden Nasıl Tedavi Edilir?

Nasırı Yok Edip Ayakları Yumuşacık Yapan 3 Yöntem

Nasırı Yok Edip Ayakları Yumuşacık Yapan 3 Usul

İLİşKİLİ GALERİLER Nasırlardan Kurtulmanın ve Yumuşacık Ayaklara Sahip Olmanın 6 Kolay Yolu

Nasırlardan Kurtulmanın ve Yumuşacık Ayaklara Sahip Olmanın 6 Basit Yolu

Winrar’da Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır?

Winrar’da Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır?

YKS ve TYT Sınavı Nasıl Yapılacak? Baraj Puanı Düştü Mü?

YKS ve TYT Sınavı Nasıl Yapılacak? Baraj Puanı Düştü Mü?

Coronavirüs Salgını Sonrası Düğünler Nasıl Olacak?

Coronavirüs Salgını Sonrası Düğünler Nasıl Olacak?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.