DOLAR 32,4097
EURO 34,6077
ALTIN 2.380,61
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

NASA’da evden çalışıyor! İşte paylaşılan görüntüler Corona virüsü nedeniyle çoğu meslekten birey evlerinden çalışmaya başladı. Bu insan grubuna ise NASA…

20.04.2020
A+
A-

Bildiğiniz gibi geçen ay NASA çalışanlarının tamamının evden çalışacağını söylemişti. Bu kararın ardındaki evden çalışmalarında hemen hemen bir ayı tamamlayan NASA ekibi, paylaştıkları fotoğraflar ile evde nasıl bir ortamda çalıştıklarını gözler önüne seriyor. Toplamda 17 bin kişiyi istihdam eden NASA için Corona virüsü kararı geçen ay verilmişti.

şu anda Mars’ın yüzeyini araştıran ve dünyadan takriben 225 milyon kilometre uzak olan Curiosity gezicisinden sorumlu NASA bilim insanları ve mühendisleri evden çalışarak işleri yürütmeye çalışıyor.

Curiosity ekibinin yaptığı yeni fotoğraflı paylaşım milyonlarca kilometre ötedeki gezgini koruyan ve kontrol eden yüzlerce insanın işini yönetmek zorunda oldukları mucizevi bir duruma armoni temin etmek zorunda kaldıklarını gözler önüne seriyor.

Mars’ta yaşanan gelişmeleri birbirleriyle konuşmak için video konferans uygulamalarına başvuran ekip, tekrar sorunları çözmek için kısa sürede bir araya gelip kriz toplantıları da yapıyor. NASA çalışanlarının görevlerini evden bir şekilde ilerlettiğini bildiren fotoğrafları haberin başındaki galeriden bulabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.