DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

NASA yeni Ay görevi için tarih verdi!

13.10.2022
A+
A-

ShiftDelete’ten Yiğit Ali Demir’in haberine göre geçtiğimiz haftalarda Artemis I görevinde sorun yaşayan NASA, yeni Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) ile ilgili açıklama yaptı. Artemis görevlerinde kullanılacak SLS roketi için yeni fırlatma tarihi verildi.

NASA, mühendislerin roketin çekirdek aşamasındaki motorlardan birinde bir sorun tespit etmesinin ardından 29 Ağustos fırlatma girişimini geri sayım saatinde sadece 40 dakika kala iptal etti.

Geçtiğimiz günlerde 23 Eylül’de yeniden deneme yapılacağını açıklayan NASA, tarih değişikliğine gitmişti.

NASA, SLS roketi için yeni fırlatma tarihi açıkladı

97 metre yüksekliğindeki roket ve Orion uzay aracı Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki fırlatma rampasında bekletiliyor.

Yeni fırlatma denemesinin 14 Kasım’da gerçekleştirileceği açıklandı.

NASA yaptığı açıklamada, “Önceki haftadaki incelemeler ve analizler, roketi ve uzay aracının Ian Kasırgası nedeniyle sorun yaşadığını tespit ettik. Ekipler, termal koruma sistemindeki köpük ve mantardaki küçük hasarları onarmak için standart bakım yapacak. Roket, uçuş sonlandırma sistemindeki pilleri yeniden şarj edecek veya değiştireceğiz.” dedi.

Mevcut plan, SLS roketini araç montaj binasından 4 Kasım Cuma gününe kadar fırlatma rampasına döndürmek.

Merakla beklenen Artemis I test uçuşu, NASA’nın şimdiye kadar inşa ettiği en güçlü roketi görecek.

Bununla birlikte, gerçekleştirilecek test uçuşu Ay yüzeyinden uçmak için mürettebatsız Orion uzay aracı için büyük önem taşıyor.

Artemis I başarılı olursa, Artemis II görevinde astronotlar da yer alacak. 2025 gibi erken bir tarihte gerçekleşecek olan Artemis III, 1972’deki son Apollo görevinden bu yana ilk astronot inişi olacak.

NASA’nın uzun süreli mürettebatlı görevlerde kullanmak üzere bir Ay üssü inşa etmek istediği tahmin ediliyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.