DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

Dolandırıcıların hedefi yaşlılar

29.06.2020
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Ferdi Yavuz’un haberine tarafından Muğla’nın Milas ilçesinde yaşamış İffet Zeynep Gökay’a (75) telefonla ulaşıp kendisini polis olarak tanıtan bir birey, FETÖ yalanıyla ihtiyar kadını kandırdı.

Kararsız kişi telefonda, “FETÖ/PDY’ye karşın rahat bir operasyon yürütüyoruz. Hesabınızın örgüt göre kullanılıp kullanılmadığını belirleyip, sizi temize çıkarabiliriz” dedi. Bunun üzerine korkan ihtiyar bayan, Bodrum’a artan bir şekilde hesabındaki paranın tamamını çekti. Gökay, çektiği paranın 100 bin lirasını kendisini arayan kişinin yönlendirdiği hesaba yatırdı. Güvenilmez, yaşlı kadını tekrar arayarak, “Ekibimizde ‘Kaplan’ kod adını kullanan bir polis dost arabayla yanınıza gelip, size kod adını söyleyecek. Siz de paranın kalanını ona verin” dedi. Ihtiyar kadın da gelen otomobile içerisinde 56 bin 890 lira ile 9 bin 217 doların bulunduğu çantayı bıraktı.

ŞANLIURFA’DAN GELMİŞLER

Kaplan kod adlı değişken Adana’nın Pozantı ilçesine dürüst yola çıkarken, Ömer Demirkan ile Hıdır Yavuz da ihtiyar kadından alınan parayı teslim elde etmek için Şanlıurfa’dan yola koyuldu. İkili, Pozantı’ya giderken Hıdır Yavuz’un hayat kadını olan arkadaşı R.Ç’nin (26) evine uğrayıp uyuşturucu madde kullandı. Ardındaki Yavuz ile R.Ç, Demirkan ile buluşmak için Adana büyük kasaba merkezine geri döndü. Ömer Demirkan, Hıdır Yavuz ile R.Ç. otomobille Belediye Evleri Mahallesi’nde gezerken, bölgede devriye görevinde olan polis ekipleri şüphelenerek aracı durdurdu.

ÇELİŞKİLİ İFADE YAKALATTI

Polis, araçta yaptığı incelemede çantadaki parayı fark etti. Bunun üstüne Hıdır Yavuz, çantanın R.Ç’ye ait olduğunu öne sürdü. Ömer Demirkan ise vasıta alım-satım işi yaptıklarını, otomobil için Adana’ya geldiklerini ama geri döndüklerini iddia etti. Polis, çelişkili ifade veren şüphelileri emniyete götürünce reel ortaya çıktı.

KARAKOLDA BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Çapraz sorguya alınan şüpheliler, ilk olarak suçu birbirlerinin üzerine attı. Paradan haberi olmadığını söyleyen R.Ç. ise, “Kullanıldığımı ayrım etseydim, onlardan 3-4 bin lira komisyon isterdim” dediği öne sürüldü. Hıdır Yavuz ısrarla paranın R.Ç’ye ait olduğunu iddia ederken, Ömer Demirkan ise suçlamaları kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen Ömer Demirkan ile Hıdır Yavuz tutuklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.