DOLAR 32,3711
EURO 34,7026
ALTIN 2.402,29
BIST 10.180,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

NASA ilk kadın uzay yürüyüş tarihini açıkladı

07.10.2019
A+
A-

NASA tarihinde ilk kadın uzay yürüyüşünü gerçekleştirmek için hazırlık yapıyor. İlk Ay’a iniş macerası ile 1969 yılında uzay serüvenine hızlı bir giriş yapan NASA, ilk kadın astronot tarafından yapılacak uzay yürüyüşünü gerçekleştirecek. Rus Kozmonot Valentina Tereşkova 16 Haziran 1963 yılında Vostok 6 mekiği ile uzaya çıkan ilk kadın ünvanına sahip olmuştu.

2019 Mart ayında Christina Koch ve Jessica Meir ile gerçekleştirelecek uzay yürüyüşü tanıtımı yapılmıştı. Ancak etkinliğin gerçekleştirileceği hafta uzay giysisi ile ilgili teknik bir sıkıntıdan dolayı erteleme kararı aldıklarını belirten yetkililer geçtiğimiz günlerde 21 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştireceklerini açıkladı. Bu açıklama ile birlikte 10 aşamadan oluşan uzay yürüyüşü etkinliğinin ilki Pazar günü gerçekleştirildi. Bir sonraki yürüyüşün 11 Ekim 2019‘da yapılacağını belirten yetkililer astronot seçimi konusunda değişiklik olabileceğini açıkladı. Astronotların görev dağılımına, görevlerinin bitiş tarihine ve tecrübelerine göre dağılım yaptıklarının altını çizen yetkililer bu konuda çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Uzayda aktif olarak kullanılan Nikel-Hidrojen piller yerine Lityum-İyon pillerin değiştirilmesi için programı hızlandırdıklarını belirten yetkililer değişim programının 2017 yılında başladığını ve bu yılın sonunda tüm pilleri değiştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Jessica Meir bir röportajında ” Şu an yaptığımız şey, yıllar boyunca yapılan tüm çalışmaları ve bizim bugün bu konuma gelebilmemizi sağlayan tüm kadınları temsil ediyor.” dedi. Christina Koch ise “Kendilerine benzeyen insanların ilham verici yaşantılarından motivasyon elde eden pek çok insan var. Ve bu gerçekleştireceğimiz etkinlik de insanların motivasyonunu arttıracak hikayelerden biri” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.