DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

NASA astronotları canlı yayında uzayda yürüyecek! Teknolojiyle birlikte, uzay alanındaki gelişmeler de hız kazanmaya başladı. Hemen ise, NASA astronotları…

01.07.2020
A+
A-

NASA astronotları Chris Cassidy ve Robert Behnken, bugün 229. uzay yürüyüşüne katılacaklar. Canlı olarak yayımlanacak olan yürüyüş istasyonun montajı, bakımı ve yükseltmelerini içeriyor. NASA kadar yapılan açıklamada astronotlar Cassidy ve Behnken, pil değişiminde bulunacak.

İstasyonun uzak tarafında bulunan sancak kafesindeki iki güç kanalından birisinde yer alan ve eskiyen nikel-hidrojen pillerle, geçen ay Japon kargo uzay aracıyla birlikte gelen yeni lityum iyon piller değiştirilecek. NASA astronotları naklen yayın ile birlikte, istasyonun Quest hava kilidinden uzaya çıkacak.

Geçtiğimiz haftalarda ise Falcon 9 roketi uzaya fırlatılmıştı. NASA ve SpaceX’in yaptığı çalışmalarla birlikte, 2030 yılına dek Ay üzerinde üs kurulması planlanıyor. Bu üs ile birlikte, Mars’a yapılacak yolculukların hız kazanması bekleniyor. dosdoğru Dünya üzerinden Mars’a gönderilecek bir roketin maliyeti, oldukça pozitif olacaktır. Ama Ay üstünde kurulacak üs ile birlikte, astronotlar birçok vasıta gereci 3D yazıcılar ile birlikte üretebilecek.

Yürüyüşün başlamasına bir saatten birazcık daha fazla kalırken, canlı olarak buradan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.